NavMenu

Rekonstrukcija kolovoza i pešačkih staza kod novosadskog Kampusa od 10. maja - Rok za završetak radova 210 dana

Izvor: Radio 021 Sreda, 03.05.2017. 15:44
Komentari
Podeli
(Foto: Blazej Lyjak/shutterstock.com)
Rekonstrukcija novosadskog Kampusa počeće u sredu, 10. maja, saznaje 021.rs.

Kako su za ovaj portal potvrdili u Upravi za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) Novog Sada, radove će izvoditi preduzeće Put-invest PZP iz Bačkog Petrovca, koje je izabrano kao najpovoljniji ponuđač, a podizvođači su Put-invest iz Sremske Kamenice, AB & Co geosystems iz Novog Sada, Signal iz Sombora i Baxaton plus iz Loznice.

U planu je rekonstrukcija kolovoza, parkinga i pešačkih staza u ulicama Sime Miloševića, Ilije Đuričića, dr Zorana Đinđića, Vladimira Perića Valtera, Vase Savića i Jiričekovoj.

- U Ulici Sime Miloševića, na potezu od Bulevara cara Lazara do Ulice Ilije Đuričića, predviđena je rekonstrukcija kompletnog kolovoza, parkinga i trotoara, uz izgradnju kružnog toka na raskrsnici sa Ulicom Ilije Đuričića. U ovom delu ulice predviđeno je i uređenje jednog autobuskog stajališta, dok je na drugom delu ulice, od Ulice Vase Savića do Jirečekove, predviđeno uređenje parking mesta sa desne strane i jednog autobuskog stajališta. Na delu Ulice Ilije Đuričića, od raskrsnice sa Ulicom Veljka Petrovića do raskrsnice sa Ulicom Sime Miloševića, radiće se rekonstrukcija kolovoza, kao i uređenje parkinga sa upravnim parkiranjem, sa obe strane ulice. Takođe, u ovom delu ulice predviđeno je i uređenje dela trotoara sa leve strane ulice - navode u UGZI za 021.

U okviru radova u Kampusu u delu Ulice Ilije Đuričića od Ulice Sime Miloševića do Ulice Vladimira Perića Valtera rekonstruisaće se samo kolovoz, ali ne i trotoari i parkinzi. U delu od Ulice Ilije Đuričića do Ulice Vladimira Perića, gde nije dozvoljen saobraćaj motornim vozilima, kolovoz će biti popločan betonskim pločama, kako bi se napravila pešačka zona.

U Ulici Vladimira Perića Valtera predviđena je potpuna rekonstrukcija kolovoza, parkinga i trotoara u slepom kraku ove ulice, dok će u Ulici Vase Savića biti urađena rekonstrukcija postojećih parkinga sa desne strane ulice i jedan deo kolovoza na uglu ulica Vase Savića i Vladimira Perića Valtera.

U delu Jiričekove ulice, od Ulice Sime Miloševića do ulaza na parking ispred Ekonomskog fakulteta, predviđena je izgradnja 12 parking mesta i trotoara uz parking, kao i proširenje postojećeg parkinga ispred Ekonomskog fakulteta, izradom pristupne saobraćajnice i 25 parking mesta.

U Ulici dr Zorana Đinđića predviđena je rekonstrukcija samo kolovoza, uz zadržavanje postojećih ivičnjaka, parkinga i trotoara.

Ove radove, čija je cena 93,6 miliona dinara sa PDV-om, zajednički finansiraju Grad i Pokrajina, a rok za završetak radova je 210 dana.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.