Izvor: eKapija | Subota, 29.04.2017.| 09:56
Izdvojite članak Odštampajte vest

U Velikoj Plani otvorena klanica Gavrilović - Do kraja 2017. posao za još 35 ljudi

Ilustracija (Foto: Alaettin YILDIRIM/shutterstock.com)
U industrijskoj zoni u Velikoj Plani je u petak (28. aprila 2017. godine) svečano puštena u rad klanica pernate živine Gavrilović, vlasništvo kompanije Žitostok iz Beograda, piše portal Planamedia.

Direktor klanice Ivan Milojević istakao je da je u njenu izgradnju uloženo 2 mil EUR.

- Pri izgradnji, kupovini i instaliranju opreme poštovali smo najviše evropske standarde i sigurno spadamo u red najmodernijih fabrika ove vrste na Balkanu. Svakog sata obrađivaćemo 3.000 pilića, a na dnevnom nivou oko 20.000 – rekao je Milojević.

Opremanje industrijske zone, u kojoj se nova fabrika nalazi, komunalnom infrastrukturom finansirano je sredstvima Republike i Opštine Velika Plana, koja je izgradila prilazni put do klanice. Samo u izgradnju potrebne elektro-mreže iz državnog i lokalnog budžeta uloženo je 1,9 mil EUR.

Proizvodi klanice Gavrlilović biće plasirani u najvećim trgovinskim lancima u Srbiji - Delhaize Serbia, Vero, Aman i Mercator.

U klanici sada radi 35 zaposlenih, a plan je da se do kraja godine, kada se postigne pun nivo proizvodnje, zaposli još toliko, prenosi Planamedia.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.