NavMenu

Nigerija zainteresovana za uvoz robe iz Srbije - Lekovi, poljoprivredni proizvodi i kozmetika najinteresantniji kupcima iz Afrike

Izvor: eKapija Petak, 28.04.2017. 12:51
Komentari
Podeli
(Foto: DeiMosz/shutterstock.com)
Kompanije iz Nigerije zainteresovane su za uvoz različitih vrsta proizvoda iz Srbije, od hrane i lekova, do poljoprivredne mehanizacije, istaknuto je na sastanku u Privrednoj komori Srbije (PKS).

Kako je objavljeno na sajtu PKS-a, delegacija šest nigerijskih kompanija, koju predvodi Temi Gold, predsednik novoformirane Srpsko-nigerijske privredne komore, boravi u Beogradu, a privrednici su zainteresovani da iz Srbije uvoze lekove, poljoprivredne proizvode, poljoprivrednu mehanizaciju, đubriva, kozmetičke proizvode, opremu za salone i ketering, kao i za građevinske usluge srpskih preduzeća.

Miroslav Miletić, potpredsednik PKS, predstavnike poslovne zajednice Nigerije upoznao je sa aktivnostima Privredne komore Srbije i ukazao da dve komore, osim podrške razvoju trgovinskih aranžmana dve zemlje, moraju da rade na zajedničkim strateškim projektima.

Na sastanku je dogovoreno da će poslovne asocijacije u narednom periodu aktivnosti usmeriti na povezivanje srpskih i nigerijskih privrednika, razmenu informacija i razvoj viših oblika saradnje.

Temi Gold, predsednik Srpsko-nigerijske privredne komore rekao je da su velike mogućnosti za jačanje privredne saradnje Srbije i Nigerije u različitim privrednim granama.

Kompanije iz Nigerije učestvovale su na konferenciji Kako poslovati sa Podsaharskom Afrikom koju je 25. aprila organizovala PKS, a sledeća delegacija nigerijskih privrednika planira da poseti Srbiju i Novosadski poljoprivredni sajam u maju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.