Izvor: eKapija | Nedelja, 30.04.2017.| 10:20
Izdvojite članak Odštampajte vest

Šoping moguć i za uranak - Evo šta će i kako raditi za Prvi maj

(Foto: Belushi/shutterstock.com)
Četiri neradna dana pred nama nas sve raduju, ali za neke, prvomajski praznici biće radni.

Za vreme praznika rada, zanatski, trgovinski i ugostiteljski objekti na teritoriji Beograda radiće prema prazničnom rasporedu. Tako u nedelju, 30. aprila, dežurne prodavnice moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati, na Praznik rada (1. maja) mogu biti zatvorene, dok u utorak, 2. maja, moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati, piše Beoinfo.

Dežurne prodavnice, koje u vreme državnih i drugih praznika obavljaju delatnost, dužne su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika.

Prema gradskoj odluci, benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda moraju da rade od 00 do 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6 do 20 sati.

Maxi, Tempo, Shop&Go, IDEA, Ušće, Delta...

Tokom Prvomajskih praznika, sve radnje kompanije Delhaize Serbia, radiće prema prilagođenom radnom vremenu, saopšteno je iz ove kompanije.

U nedelju, 30. aprila većina prodavnica imaće redovno radno vreme. Prvi maj, biće neradni dan za većinu Maxi supermarketa i Shop&Go prodavnica, dok će Tempo hipermarketi raditi redovno. Redovno radno vreme tokom prvog maja imaće i Maxi supermarketi na Zlatiboru.

U utorak, 2. maja će za potrošače biti otvorene određene prodavnice, dok će 3. maja sve raditi po redovnom radnom vremenu.

(Foto: Robert Kneschke/shutterstock.com)
Vrata IDEA prodavnica širom Srbije će 1. maja biti otvorena. Većina IDEA će raditi od 7 do 15 časova, a neke će raditi uobičajeno. Spisak svih objekata sa radnim vremenom možete pogledati na sajtu kompanije.

I maloprodajni objekti kompanije Univerexport će tokom praznika raditi prema izmenjenom radnom vremenu. Kako je saopšteno, u nedelju, 30. aprila, radno vreme je produženo svim maloprodajnim objektima, koji inače nedeljom rade do 14 časova, i to do 22 časa. Izuzetak je objekat Prvi u Novom Sadu, koji u nedelju radi do 21:30, kao i objekat na Novosadskom SPENS-u, čije radno vreme je non-stop. Za praznik rada, radno vreme je do 12 sati, za većinu maloprodajnih objekata.

Univerexport online servis eLAKOLIJE za besplatnu dostavu robe, za Praznik rada robu dostavlja do 12 časova.

Tržni centri

Zaposleni u beogradskim tržnim centrima Praznik rada će uglavnom provesti na radnom mestu, pa će radnje u tržnim centrima Delta Dity, Ušće i Stadion 1. i 2. maja radiće prema uobičajenom radnom vremenu, od 10 do 22.

Tržni centar Sajam na Beogradskom sajmu ipak, imaće prilagođeno radno vreme. Tako će u nedelju, 30. aprila, raditi od 10 do 17 časova, dok je ponedeljak, 1. maj, neradni dan.

Pijace i parking u Beogradu

Javno komunalno preduzeće Gradske pijace saopštilo je da će gradske zelene pijace 1. i 2. maja raditi uobičajeno, tačnije od 6 do 19 časova.

Kada je u pitanju garaža na pijaci Zeleni venac, radno vreme za praznik biće nepromenjeno, dok Otvoreni tržni centar na Novom Beogradu (buvljak) neće raditi 1. maja, ali će dan kasnije biti otvoren u standardnom terminu od 8 do 20 časova. Pijaca Dušanovac radiće uobičajeno 1. i 2. maja od 8 do 20 sati. Pijaca za promet starih stvari i robe sa greškom Miljakovac 1. maja neće raditi, dok će 2. maja biti otvorena u redovnom radnom vremenu od 6 do 19 časova.

Tržni centar Krnjača (cvetna pijaca) će 1. i 2. maja raditi u standardnom terminu od 11 do 8 časova narednog dana.

JKP Parking servis saopštilo je da u ponedeljak i utorak, 1. i 2. maja 2017. godine, neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje na uličnim parkiralištima u zoniranim delovima grada.

U istom periodu, shodno propisu o radu u dane državnog praznika, biće zatvorene i poslovnice Korisničkog servisa u ulicama Takovska br. 31, Kraljice Marije br. 7 i Mileševska br. 51.

Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta biće neprekidno otvoreni za vreme praznika i radiće po uobičajenom sistemu naplate, kao i Služba za prenos vozila.

Od srede, 3. maja, Služba parking kontrole i poslovnice Korisničkog servisa radiće po uobičajenom radnom vremenu.


Pošte Srbije

Osim Glavne pošte u Takovskoj 2 u Beogradu, koja će 1. i 2. maja raditi neprekidno, u ponedeljak 1. maja, u Beogradu će dežurati još i pošte u Savskoj 2 (od 8 do 15 časova), Zaplanjskoj 32 – TC Stadion (od 8 do 19 časova), Nehruovoj 68b – Univerexport (od 8 do 11:30 časova) i Bulevaru umetnosti 4-6 – TC Novi Merkator (od 8 do 19 časova).

U Novom Sadu 1. maja će dežurati pošte na Temerinskom putu 50 (od 8 do 20:30 časova), u Ulici Teodora Mandića 23 (od 7 do 11:30 časova), u Ulici Futoški put 93c (od 7 do 11:30 časova), u Balzakovoj 59 (od 7 do 11:30 časova), u Ulici Bajči Žilinskog 4 (od 7 do 11:30 časova) i dr Svetislava Kasapinovića 10-14 (od 7 do 11:30 časova).

Biće dežurne i tri pošte u Subotici (Segedinski put 92, Bajski put 58 i Pere Popovića Age 1), dve pošte u Zrenjaninu (Barska bb i Junaka Milana Tepića bb), dve pošte u Kragujevcu (Bulevar kraljice Marije 56 i Save Kovačevića 48a), kao i po jedna pošta u Temerinu, Bačkoj Palanci, Kaću, Sremskoj Mitrovici, Šapcu i na Kopaoniku.

U utorak 2. maja, u Beogradu će dežurati Savska 2 (od 8 do 15 časova), Zaplanjska 32 – TC Stadion (od 8 do 19 časova), Nehruova 68b – Univereksport (od 8 do 20 časova), Bulevar umetnosti 4-6 – TC Novi Merkator (od 8 do 19 časova), Šumadijski trg 2a (od 8 do 15 časova), Pilota Mihajla Petrovića 8-12 (od 8 do 15 časova) i Glavna 8 u Zemunu (od 8 do 15 časova).

U Novom Sadu dežuraće sledeće pošte: Temerinski put 50 (od 8 do 20:30 časova), Teodora Mandića 23 (od 7 do 20 časova), Futoški put 93c (od 7 do 20 časova), Balzakova 59 (od 7 do 20 časova), Bajči Žilinskog 4 (od 7 do 20 časova) i dr Svetislava Kasapinovića 10-14 (od 7 do 20 časova).

I 2. maja dežuraće tri pošte u Subotici (Segedinski put 92, Bajski put 58 i Pere Popovića Age 1), dve pošte u Zrenjaninu (Barska bb i Junaka Milana Tepića bb), dve pošte u Kragujevcu (Bulevar kraljice Marije 56 i Save Kovačevića 48a), dve pošte u Pančevu (Svetog Save 11 i Dositeja Obradovića 8k), dve pošte u Nišu (Vožda Karađorđa 13 i Dimitrija Tucovića 26), kao i po jedna pošta u Boru, Valjevu, Vranju, Zaječaru, Jagodini, Paraćinu, Kikindi, Aranđelovcu, Kraljevu, Novom Pazaru, Kruševcu, Leskovcu, Temerinu, Bačkoj Palanci, Kaću, Vršcu, Pirotu, Požarevcu, Prokuplju, Smederevu, Somboru, Sremskoj Mitrovici, Užicu, Prijepolju, Zlatiboru, Čačku, Šapcu i Loznici.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.