Izvor: eKapija | Petak, 28.04.2017.| 10:22

Solfins poklanja 3D štampače i 3D štampu modela posetilaca na Sajmu tehnike u Beogradu

Kompanija Solfins tradicionalno će učestvovati na 61. Sajmu tehnike koji se održava od 15. do 19. maja na Beogradskom sajmu, i to čak sa tri ekskluzivna rešenja i dve velike akcije.

Kako navode iz kompanije, najveća ekskluziva ove godine na štandu Solfinsa svakako će biti najprecizniji 3D štampač na Balkanu - ProJet 2500 kompanije 3D Systems. Posetioci će uživo moći da vide ceo proces 3D štampe na ovom štampaču i gotove komade izrađene u multi-džet tehnologiji 3D štampe.

Kako se dodaje, Solfins će u domenu 3D štampe predstaviti čak četiri različite tehnologije 3D štampe i aditivne proizvodnje, od čega tri vrste 3D štampe plastike i - 3D štampu metala čije su mogućnosti manje poznate širem tržištu. S tim u vezi, trećeg dana sajma, 17. maja u 10 časova, u Svečanoj sali Beogradskog sajma Solfins organizuje i predavanje o 3D štampi metala uz demonstraciju uzoraka metalnih proizvoda kompleksne geometrije.

- Naši izloženi 3D štampači na Sajmu tehnike neće stajati besposleni. Tokom trajanja sajma angažovaćemo ih da štampaju 3D modele zainteresovanih za ovu tehnologiju razvoja i proizvodnje, i to po simboličnoj ceni od svega 10% standardne vrednosti za tu uslugu - najavljuje Srđan Živkov iz Solfinsa.

Softverska rešenja za konkurentnu proizvodnju

Od aprila 2017. godine Solfins je jedini zastupnik SolidWorks softverskih rešenja u Srbiji i na sajmu predstavlja kompletan presek ove platforme, od rešenja za upravljanje projektima i proizvodnjom, preko 3D CAD i dodatnih alatki za izradu dokumentacije, vizuelizaciju, simulacije...

- Svakako najintrigantnija biće demonstracija revolucionarne 3DExperience softverske platforme koja integriše SolidWorks i CATIA rešenja u potpuno zaokruženu tehnologiju za razvoj i upravljanje projektima u proizvodnji - objašnjava Živkov.

Zainteresovani za CNC obradu imaće priliku da vide SolidCAM iMachining tehnologiju za optimizaciju CNC mašina koje donosi značajno ubrzanje ciklusa obrade i drastične uštede materijala i alata.

U cilju promocije korišćenja naprednih softverskih rešenja koja donose konkurentnost i profit, Solfins je za kupce softverskih paketa tokom trajanja Sajma obezbedio još jednu veliku akciju - 3D štampač na poklon, dodaju u ovoj kompaniji.

Softverska rešenja i 3D štampa biće izloženi na centralnom platou u Hali 1 gde će posetioci imati priliku da se upoznaju sa kompletnom ponudom Solfins 3D Kompanije - od softverskih rešenja za inženjering, proizvodnju i upravljanje procesima do 3D štampe i skeniranja.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.