Izvor: RTCG | Petak, 28.04.2017.| 08:56
Izdvojite članak Odštampajte vest

Ulcinjska Rivijera daje u zakup hotele Belvi i Olimpik na 30 godina - Karisma Hotels Adriatic zainteresovana za izgradnju jedinstvenog rizorta na crnogorskom primorju

Ada Bojana
Skupština akcionara Ulcinjske Rivijere usvojila je juče (27. aprila 2017. godine) Odluku o izdavanju dela imovine te kompanije.

U zakup do 30 godina biće izdati hoteli Belvi i Olimpik i auto kamp Neptun. Za te objekte ozbiljno interesovanje pokazala je hrvatska menadžment kompanija Karisma Hotels Adriatic, a odluka za izdavanje u zakup preduslov je da se pristupi detaljnoj izradi tendreske dokumentacije, prenosi RTCG.

Manjinski akcionari međutim, glasali su protiv Odluke o davanju u dugoročni zakup dela imovine HTP-a Ulcinjska Rivijera. Smatraju da ne postoje jasno definisani uslovi za davanje u zakup i da je to, kako su istakli, pravno nasilje.

Manjinski akcionari smatraju da je, pored zakupa, trebalo razmatrati i druge načine privatizacije. Kažu da su uskraćeni za sve najvažnije informacije - o ceni zakupa, prihodima, vrednosti investicije i uloženog kapitala.

Iz menadžmenta poručuju da je Karizma Hotels Adriatic planirala da za dve godine izgadi rizort jedinstven na crnogorskom primorju sa dve i po hiljade ležajeva, što bi bio veliki ekonomski zamajac, ne samo za Ulcinj već i za Crnu Goru.

Dan uoči Skupštine akcionara, češki turoperator Kovotour plus, koji 20 godina dovodi turiste u Crnu Goru, dostavio je pismo o privatizacionim namerama Hotelsko-turističkog preduzeća (HTP) Ulcinjska rivijera, a generalni direktor Kovotour plusa, Jiri Hajek pozvao je vlansike da daju šansu razvoju Ulcinjske rivijere kroz saradnju sa češkom kompanijom i ostalim partnerima, kao i kroz dalju moguću formu saradnje sa prodajom akcija, dokapitalizacijom.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.