NavMenu

Ulcinjska Rivijera daje u zakup hotele Belvi i Olimpik na 30 godina - Karisma Hotels Adriatic zainteresovana za izgradnju jedinstvenog rizorta na crnogorskom primorju

Izvor: RTCG Petak, 28.04.2017. 08:56
Komentari
Podeli
Ada Bojana (Foto: Aleksandar Parezanović)Ada Bojana
Skupština akcionara Ulcinjske Rivijere usvojila je juče (27. aprila 2017. godine) Odluku o izdavanju dela imovine te kompanije.

U zakup do 30 godina biće izdati hoteli Belvi i Olimpik i auto kamp Neptun. Za te objekte ozbiljno interesovanje pokazala je hrvatska menadžment kompanija Karisma Hotels Adriatic, a odluka za izdavanje u zakup preduslov je da se pristupi detaljnoj izradi tendreske dokumentacije, prenosi RTCG.

Manjinski akcionari međutim, glasali su protiv Odluke o davanju u dugoročni zakup dela imovine HTP-a Ulcinjska Rivijera. Smatraju da ne postoje jasno definisani uslovi za davanje u zakup i da je to, kako su istakli, pravno nasilje.

Manjinski akcionari smatraju da je, pored zakupa, trebalo razmatrati i druge načine privatizacije. Kažu da su uskraćeni za sve najvažnije informacije - o ceni zakupa, prihodima, vrednosti investicije i uloženog kapitala.

Iz menadžmenta poručuju da je Karizma Hotels Adriatic planirala da za dve godine izgadi rizort jedinstven na crnogorskom primorju sa dve i po hiljade ležajeva, što bi bio veliki ekonomski zamajac, ne samo za Ulcinj već i za Crnu Goru.


Dan uoči Skupštine akcionara, češki turoperator Kovotour plus, koji 20 godina dovodi turiste u Crnu Goru, dostavio je pismo o privatizacionim namerama Hotelsko-turističkog preduzeća (HTP) Ulcinjska rivijera, a generalni direktor Kovotour plusa, Jiri Hajek pozvao je vlansike da daju šansu razvoju Ulcinjske rivijere kroz saradnju sa češkom kompanijom i ostalim partnerima, kao i kroz dalju moguću formu saradnje sa prodajom akcija, dokapitalizacijom.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.