NavMenu

Mali dok brodogradilišta Bijela prodat za 2,1 mil EUR - Novi vlasnik turska kompanija Ozata Trasnaclika Sanayi ve Ticaret

Izvor: Tanjug Četvrtak, 27.04.2017. 19:25
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Xavier Fargas/shutterstock.com)Ilustracija
Mali dok Jadranskog brodogradilišta Bijela, sa pripadajućom opremom, prodat je jedinom ponuđaču, tuskoj kompaniji Ozata Trasnaclika Sanayi ve Ticaret po ceni od 2,1 mil EUR.

Iz kabineta predsednika Privrednog suda Crne Gore, Blaža Jovanića, potvrđeno je Radiju Jadran da je odluka o prodaji malog doka turskom ponuđaču doneta 19. aprila, nakon ročišta za otvaranje ponuda koje je održano 14. aprila, prenose podgoričke Vijesti.

Početna cena naznačena u javnom pozivu, raspisanom 7. marta, iznosila je 2,08 mil EUR.

- Nakon uplate kupoprodajne cene i zaključenja ugovora, iznos sredstava koji su dobijeni prodajom ulaze u stečajnu masu, iz koje će se namirivati troškovi postupka i stečajni poverioci, prema načinu i redosledu kako je to utvrđeno Zakonom o stečaju - objašnjeno je iz Privrednog suda.

Mali dok je dug 148 metara, kapaciteta podizanja deset hiljada tona i kapaciteta dizalica 2,7 tona.

Za preostali deo imovine stečajnog dužnika, po petom oglasu za prodaju imovine brodogradilišta, nije bilo zainteresovanih, dok će novi oglas biti raspisan u roku i na način kako je to propisano odredbama Zakona o stečaju.

Na javnom pozivu za prodaju imovine brodogradilišta ponuđeni su, između ostalog, posebni delovi poslovne zgrade u privredi, posebni delovi zgrade brodogradnje, pomoćne zgrade, dizalice, oprema, mašine i vozni park, za nešto više od 8 mil EUR, navode Vijesti.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.