NavMenu

Rast dobiti Atlantic grupe 4,8% u prvom kvartalu 2017. - Ukupan prihod od prodaje iznosio 150,1 mil EUR

Izvor: eKapija Četvrtak, 27.04.2017. 12:00
Komentari
Podeli
Hrvatska Atlantic grupa je saopštila da je u prvom kvartalu ove godine pre isplate kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) imala dobit od 14,6 mil EUR što je za 4,8% više nego u istom periodu 2016, a neto dobit posle isplate manjinskih interesa uvećana je za 15,4%, na 7 mil EUR.

Ukupni prihod od prodaje iznosio je 150,1 mil EUR, što u odnosu na isti period prošle godine pad od 2,9%, a prouzrokovan je, kako je navedeno, u najvećoj meri prekidom saradnje s najvećim kupcem privatne robne marke sportske robe i aktivne prehrane. Ako se izuzme ovaj učinak, prihod od prodaje u prvom kvartalu rastao je 1,5%.- U prvom kvartalu 2017. godine u većini poslovnih segmenata i na većini tržišta ostvarili smo odlične prodajne rezultate uz poboljšanje profitabilnosti i nastavak smanjenja zaduženosti. Kad bismo izuzeli učinak kontrolisanog smanjenja obima poslovanja sa članicama Agrokora, pojedinačno najvećeg kupca Atlantic grupe, iskazani rast bi bio i značajno veći - rekao je predsednik Uprave Atlantic grupe Emil Tedeski uz nadu da će procesi restrukturiranja Agrokora u narednim mesecima stabilizovati poslovanje koncerna, čime bi se ostvarili preduslovi za još bolje rezultate u narednom periodu.


Posmatrano po tržištima, dodaje se u saopštenju, najveći rast od 6,3% ostvaren je na tržištima Rusije i ostalih zemalja ZND-a (iznosi 4,6% ukupnog prihoda), kao i na tržištu BiH koje je raslo 5,9% (iznosi 8,2% ukupnog prihoda).

Pojedinačno najveće, hrvatsko tržište sa učešćem od 28,8% raslo je 5,2%, dok je drugo po veličini tržište Srbije, koje u ukupnom prihodu drži 22,4%, raslo 2,5%Atlantic grupa je u Srbiji vlasnik firmi Soko Štark, Grand kafa i Foodland.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Finansije

Mali: UK Export Finance zainteresovan za finansiranje nekoliko projekata u Srbiji

UK Export Finance (UKEF) zainteresovan je da podrži nekoliko projekata u Srbiji, najavio je ministar finansija Siniša Mali. On se sastao sa Timom Reidom, generalnim direktorom UK Export Finance. Razgovarali su o nekoliko značajnih projekata širom Srbije koje ta finansijska institucija želi da podrži. - Drago mi je što sam imao priliku da predstavim naše makroekonomske rezultate, za koje smo dobili pohvale, ali i da čujem da je UK

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.