Izvor: eKapija | Sreda, 26.04.2017.| 15:48
Izdvojite članak Odštampajte vest

Preduzetnicima u Srbiji na raspolaganju 15 mil EUR - Intesa Leasing i KfW potpisali sporazum o kreditiranju malih i srednjih preduzeća

(Foto: pogonici/shutterstock.com)
Kompanija Intesa Leasing i KfW Razvojna banka Nemačke potpisale su ugovor o kreditnoj liniji u ukupnoj vrednosti od 15 mil EUR, čija će sredstva Intesa Leasing odobravati u vidu povoljnih plasmana za mikro, mala i srednja preduzeća i registrovana poljoprivredna gazdinstva iz ruralnih oblasti.

Krediti iz ove linije odobravaju se na rok od sedam godina, što će omogućiti finansiranje na duži vremenski period nego do sada. Kako navode iz Intesa Leasinga, sredstva su namenjena klijentima u svim regionima Srbije izuzev Beograda i Novog Sada i prvenstveno će biti usmerena u nabavku poljoprivredne i građevinske opreme, mašina za prehrambenu industriju i komercijalnih vozila.

- Kreditna linija koju smo obezbedili u saradnji sa KfW Razvojnom bankom Nemačke i uz podršku Vlade Nemačke potvrđuje opredeljenje kompanije Intesa Leasing da pruži podsticaj daljem ekonomskom oporavku kroz povoljne uslove finansiranja. Imajući u vidu činjenicu da više od 70% našeg portfolija čine plasmani upravo mikro, malim i srednjim preduzećima, ova linija je u potpunosti u skladu sa našim strateškim usmerenjem da podržavamo poslovanje ovog segmenta privrede, kao i da finansiramo klijente u ruralnim krajevima - izjavio je ovim povodom Nebojša Janićijević, predsednik Izvršnog odbora Intesa Leasing.

Arne Gos (Arne Gooss), direktor kancelarije KfW Razvojne banke u Srbiji, istakao je da ovaj program omogućava bolji pristup finansijskim sredstvima za ruralna područja i pomaže dalji razvoj finansijskog tržišta Srbije.

- Uključujući najnoviju liniju od 15 mil EUR, ukupan iznos sredstava usmerenih u privredu Srbije preko KfW Razvojne banke i poslovnih banaka i lizing kompanija, u cilju unapređenja uslova poslovanja za mikro, mala i srednja preduzeća, u poslednjih 15 godina premašio je 600 mil EUR. Aktivnosti KfW Razvojne banke čine značajan deo Nemačko-srpske inicijative za održiv rast i zapošljavanje koja se fokusira na mogućnosti za generisanje daljeg rasta u zemlji - rekao je Gos.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.