Izvor: Beta | Sreda, 26.04.2017.| 15:57
Izdvojite članak Odštampajte vest

KNEŽEVIĆ: Moguće produženje roka za prijave na konkursu za profesionalni menadžment RTB Bor

Goran Knežević (Foto: YouTube)
Ministar privrede Srbije Goran Knežević rekao je danas da je na zahtev jednog ponuđača moguće produženje roka za prijave na konkursu za izbor profesionalnog menadžmenta i savetovanja u upravljanju Rudarsko topioničarskim basenom (RTB) Bor.

Knežević je na konferenciji za novinare rekao da je rok za slanje ponuda 28. april, ali da jedan ponuđač traži dodatni rok kako bi pripremio ponudu.

Do sada je, kako je potvrdio, stiglo više ponuda za profesionalno upravljanje RTB-om.

- U toku dana odlučićemo da li će rok biti produžen - kazao je Knežević.

Podsetimo, Vlada Srbije je 28. decembra prošle godine raspisala javni poziv za izbor profesionalnog menadžmenta za RTB Bor, a ponuđači treba da predlože strategiju razvoja tog preduzeća, plan razvoja rudarstva i metalurgije, plan proizvodnje, plan smanjenja troškova poslovanja, strategiju prodaje proizvoda sa projektovanim cenama za ključne proizvode, broj zaposlenih.

Profesionalni direktori biće u svim delovima borskog kombinata, uključujući i rudnike bakra i zlata u Boru i Majdanpeku i topionici.

RTB primenjuje Unapred pripremljeni plan reorganizacije (UPPR) kojim mu je država od otpisala dug od 900 mil EUR. Preostali dug tog preduzeća od 300 mil EUR treba da bude otplaćen u narednih osam godina, posle jedne godine grejs perioda.

Do sada su bila tri neuspešna pokušaja prodaje RTB-a, a Vlada Srbije o strateškom partnerstvu u tom preduzeću sada pregovara s kineskim investitorima.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.