Izvor: eKapija | Sreda, 26.04.2017.| 08:55
Izdvojite članak Odštampajte vest

Sremski Karlovci dobijaju status grada?

Sremski Karlovci
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović razgovarao je juče (25. aprila 2017. godine) sa predsednikom Opštine Sremski Karlovci, Nenadom Milenkovićem, o mogućnosti da taj centar tradicije i kulturno srpskog naroda u što kraćem roku dobije status grada, prenosi sajt Pokrajinske vlade.

Mirović je istakao da će Pokrajinska vlada podržati inicijativu rukovodstva te sremske opštine da se u skladu sa mogućnostima koje daje Zakon o Sremskim Karlovcima, ponovo obrazuje Odbor za obnovu i razvoj Sremskih Karlovaca. To telo, u čijem sastavu bi bili predstavnici Vlade Srbije, Pokrajinske vlade, Opštine Sremski Karlovci, kao i ugledni građani Sremskih Karlovaca, trebalo bi da omogući da se na sistematičan način promovišu vrednosti Sremskih Karlovaca. S druge strane, uloga Odbora bila bi i u obezbeđivanju sredstava kroz konkretne projekte, koje bi finansiralo republičko Ministarstvo kulture.

U cilju bržeg razvoja Sremskih Karlovaca, koji su deo programa Novi Sad - Evropska prestonica kulture 2021, dogovoreni su i konkretni projekti u delu komunalne infrastrukture koje će zajednički finansirati Pokrajinska vlada i Opština Sremski Karlovci.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.