NavMenu

Prosečna neto plata u martu 47.814 din - U odnosu na isti mesec 2016. zarada veća za 0,6%

Izvor: Tanjug Utorak, 25.04.2017. 12:32
Komentari
Podeli
(Foto: Family Business/shutterstock.com)
Prosečna neto plata u Srbiji isplaćena u martu 2017. iznosila je 47.814 dinara (386 EUR), što je nominalno više za 1,8%, a realno za 1,6% u odnosu na februar, objavio je danas Republički zavod za statistiku.

Martovska prosečna bruto zarada iznosila je 65.695 dinara i u odnosu na prethodni mesec je veća za 1,3% nominalno i za 1,1% realno.

U poređenju sa istim mesecom prošle godine, prosečne bruto i neto zarade veće su za 4,2% nominalno, odnosno za 0,6% realno.

Na mesečne oscilacije indeksa prosečnih zarada u najvećoj meri utiče dinamika isplata, dok realniju sliku kretanja prosečnih zarada daju međugodišnji indeksi, navodi se u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.