NavMenu

Subotica izdvaja 25,6 miliona dinara za obnovu kupole Sinagoge - Rok za završetak svih radova 31. decembar 2017.

Izvor: Beta Utorak, 25.04.2017. 08:50
Komentari
Podeli
Subotica (Foto: Suzana Obradović)Subotica
Grad Subotica finansiraće sa 25,6 miliona dinara obnovu centralne kupole Sinagoge. Radove na obnovi glavne kupole i krova, dotrajale drvene konstrukcije, bakarnih delova i oluka izvodi konzorcijum Yumol, SMB-gradnja iz Subotice i SZR Limar iz Čoke.

Restauratori iz Mađarske rade na obnovi unutrašnjih zidova i postavljanju instalacija, a sredinom maja će mađarski stručnjaci za dekoraciju zidova početi radove na stilizovanim cvetnim motivima. Sredinom maja počeće obnova i uređivanje dvorišta Sinagoge i postavljanje restaurirane ograde.

Restauracija košta 2 mil EUR, a finansira je Vlada Mađarske, preko Mađarskog nacionalnog saveta.

Rok za završetak radova na obnovi unutrašnjosti subotičke Sinagoge je 31. decembar 2017. godine.


Sinagoga će biti na raspolaganju subotičkoj Jevrejskoj opštini koja će je koristiti za verske obrede i kao izložbeni i koncertni prostor.

Evropska nevladina organizacija Europa nostra uvrstila je Sinagogu u sedam najugroženijih jevrejskih sakralnih objekata na svetu.

Subotička Sinagoga, zaštićen spomenik kulture, uspomena je na subotičke Jevreje pogubljene u nacističkim logorima u Drugom svetskom ratu. Sagrađena je 1902. godine u stilu mađarske secesije, na osnovu projekta budimpeštanskih arhitekata Dežea Jakaba i Marcela Komora.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.