Izvor: eKapija | Ponedeljak, 24.04.2017.| 12:53
Izdvojite članak Odštampajte vest

Naoružajte se ljubavlju od 28. do 30. aprila u Budvi

Jedan od najznačajnijih i najvećih događaja u organizaciji Turističke organizacije Budva, a u saradnji sa Opštinom Budva i NVO Feštađuni, Međunarodni turistički budvanski karneval, ove godine će se održati od 28. do 30. aprila 2017. godine.

Pod sloganom "Naoružaj se ljubavlju", nakon uskršnjih, a neposredno pre prvomajskih praznika, Budva će ugostiti brojne posetioce iz zemalja okruženja, ali i Evrope, koji će sasvim sigurno poneti u svoje domove lepe utiske, vesele i razdragane, poput samog događaja, saopšteno je iz TO Budva.

Karneval će početi u petak, 28. aprila, nakon što maske, predvođene Dragoljubom Đuričićem i njegovim bubnjarima, Abrumom pozovu građane Budve i turiste na feštu. Zabava se zatim nastavlja u kafićima i restoranima unutar zidina Starog grada do kasno u noć.

Maske iz svih krajeva sveta dolaze u Budvu kako bi bile deo Velike karnevalske povorkе, koja se održava u subotu 29. aprila i završava velikim vatrometom. Iste večeri, očekuju nas i koncerti na više bina unutar Starog grada, a nastupiće Rambo Amadeus, Dragoljub Đuričić i drugi.

Treći dan Karnevala je posvećen najmlađima, održava se Mala karnevalska povorkа i niz edukativno-zabavnih igara i programa na bini. Pored bogatog kulturno-zabavnog programa, neizostavni deo Karnevala je Slatki kutak, gde će se služiti tradicionalni slatkiši budvanskog kraja.

Tu nije kraj provodu, ove godine prvi put, u susret prvomajskim praznicima muzički program se nastavlja i u nedelju 30. aprila, kada će biti organizovan koncert na trgu ispred Starog grada, a nastupiće budvanski bend Mazzom u fugazzu i Who See.

Karneval u Budvi označava i nezvaničan početak letnje turističke sezone, što mu daje posebnu draž i veselu atmosferu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.