NavMenu

Naoružajte se ljubavlju od 28. do 30. aprila u Budvi

Izvor: eKapija Ponedeljak, 24.04.2017. 12:53
Komentari
Podeli
Jedan od najznačajnijih i najvećih događaja u organizaciji Turističke organizacije Budva, a u saradnji sa Opštinom Budva i NVO Feštađuni, Međunarodni turistički budvanski karneval, ove godine će se održati od 28. do 30. aprila 2017. godine.

Pod sloganom "Naoružaj se ljubavlju", nakon uskršnjih, a neposredno pre prvomajskih praznika, Budva će ugostiti brojne posetioce iz zemalja okruženja, ali i Evrope, koji će sasvim sigurno poneti u svoje domove lepe utiske, vesele i razdragane, poput samog događaja, saopšteno je iz TO Budva.

Karneval će početi u petak, 28. aprila, nakon što maske, predvođene Dragoljubom Đuričićem i njegovim bubnjarima, Abrumom pozovu građane Budve i turiste na feštu. Zabava se zatim nastavlja u kafićima i restoranima unutar zidina Starog grada do kasno u noć.

Maske iz svih krajeva sveta dolaze u Budvu kako bi bile deo Velike karnevalske povorkе, koja se održava u subotu 29. aprila i završava velikim vatrometom. Iste večeri, očekuju nas i koncerti na više bina unutar Starog grada, a nastupiće Rambo Amadeus, Dragoljub Đuričić i drugi.

Treći dan Karnevala je posvećen najmlađima, održava se Mala karnevalska povorkа i niz edukativno-zabavnih igara i programa na bini. Pored bogatog kulturno-zabavnog programa, neizostavni deo Karnevala je Slatki kutak, gde će se služiti tradicionalni slatkiši budvanskog kraja.

Tu nije kraj provodu, ove godine prvi put, u susret prvomajskim praznicima muzički program se nastavlja i u nedelju 30. aprila, kada će biti organizovan koncert na trgu ispred Starog grada, a nastupiće budvanski bend Mazzom u fugazzu i Who See.

Karneval u Budvi označava i nezvaničan početak letnje turističke sezone, što mu daje posebnu draž i veselu atmosferu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.