Izvor: eKapija | Nedelja, 23.04.2017.| 20:18

Don Don otvara proizvodni pogon u Zaječaru - Investicija vredna 500.000 EUR, posao za 40 radnika

(Foto: wideonet/shutterstock.com)
Kompanija Don Don, koja se bavi proizvodnjom hleba i peciva i čiji su prepoznatljivi brendovi Naše zrno i Tvojih pet minuta, planira da otvori proizvodni pogon u Zaječaru.

Ugovor o zakupu 1.000 kvadrata poslovnog prostora u tom gradu potpisan je u Gradskoj upravi u petak, 21. aprila 2017. godine, prenosi sajt Grada Zaječara.

- Sa prepoznatljivim pekarskim proizvodima na zaječarskom tržištu smo već deset godina. Namera nam je da u opremu i infrastrukturu pogona u Zaječaru uložimo oko 500.000 EUR i uposlimo oko 40 radnika - rekla je Aleksandra Đurišić iz kompanije Don Don.

Kompanija Don Don posluje u Srbiji od 2008. godine. Osim osnovnog proizvodnog pogona PDM u Pudarcima, nadomak Beograda, raspolaže i proizvodnim pogonima - Fidelinka pekara Subotica, Žitoprodukt Zrenjanin, Žitopek Niš, MS pekara Jakovo, Zlatni Pek Leskovac, AD Pekarstvo Kraljevo i Žitoprodukt Kragujevac.

U pekarama kompanije Don Don dnevno se proizvede 250.000 vekni svežeg hleba, a smrznuti program ima najveće proizvodne i skladišne kapacitete na Balkanu. Osim na srpskom tržištu, proizvodi se nalaze i na tržištima Slovenije, Hrvatske, BiH, Crne Gore, Makedonije i Bugarske.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.