Izvor: eKapija | Petak, 21.04.2017.| 08:31

AHA Mura Prvi maj Pirot ponovo na dobošu - Prodaja prvi put oglašena po modelu prikupljanja pisanih ponuda

Stečajni upravnik pirotske fabrike AHA Mura Prvi maj još jednom oglasio prodaju ovog preduzeća kao pravnog lica.

To je već peti pokušaj prodaje tekstilne fabrike, ovoga puta metodom prikupljanja pisanih ponuda koje će biti otvorene 31. maja u 12 časova.

Procenjena vrednost imovine AHA Mure Prvi maj je 631 milion dinara, a potencijalni kupci treba da do 29. maja uplate depozit od 126,2 miliona dinara, navedeno je u pozivu.

Najvažniju nepokretnu imovinu stečajnog dužnika čine stara i nova upravna zgrada, zgrade tekstilne industrije - hale, magacini, modelarnica i klima komore, kao i sala za konferencije, dečje igralište, restoran, biblioteka, kompresorska i trafo stanice. Od pokretne imovine, na prodaju je oprema za tekstilnu industriju i zalihe sirovina, gotovih proizvoda, nedovršene proizvodnje i potraživanja.

Ceo javni poziv možete pogledati OVDE.

Posednji put, prodaja pirotske fabrike oglašena je sredinom februara po početnoj ceni od 252,4 miliona dinara.

Podsetimo, nekadašnji tekstilni gigant Prvi maj iz Pirota otišao je u stečaj 2015. godine, a prethodna četiri puta nuđen je na prodaju metodom javnog nadmetanja. Prvi maj nekada je imao blizu 7.000 radnika i oko 150 svojih prodavnica širom tadašnje Jugoslavije. Oblačili su nacionalne sportske selekcije, a njihova roba mogla je da se nađe i na rafovima prodavnica u Italiji, Nemačkoj i Rusiji.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.