NavMenu

Slobodna zona Pirot učestvovala na konferenciji "Podsticanje investicija za konkurentnost u jugoistočnoj Evropi" u Parizu

Izvor: eKapija Četvrtak, 20.04.2017. 15:31
Komentari
Podeli
Dragan Kostić na konferenciji u ParizuDragan Kostić na konferenciji u Parizu
Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj OECD organizovala je 19. i 20. aprila u Parizu međunarodnu konferenciju "Podsticanje investicija za konkurentnost u jugoističnoj Evropi" koja se odnosi na instrumente i mere koje postoje u slobodnim zonama jugoistočne Evrope, a u kojoj je učestovala i Slobodna zona Pirot.

Tom prilikom predstavljena je i Studija "Specijalne ekonomske zone kao alat investicione politike na zapadnom Balkanu" koja daje potpuni prikaz stanja, zaključke i predloge za dalje korake u primeni koncepta zona, a u okviru istraživanja koje je u cilju pripreme studije sprovela OECD, tokom marta 2016. godine učestvovala je i pirotska slobodna zona.

Srbiju je na ovom skupu predstavljala Ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Ana Brnabić, a konferenciji je prisustvovao i Dragan Kostić, direktor Slobodne zone Pirot, koji je učestvovao na panelu "Specijalne ekonomske zone: industrijske laboratorije ili enklave" i u radu okruglog stola sa temom "Investiciona politika: alat za privlačenje investicija".


On je istakao da je OECD posvetio pažnju slobodnim zonama kao instrumentu za privlačenje investicija i kako zone utiču na razvoj država.

Zone Srbije su pokazale veoma dobre rezultate u prethodnom periodu, naveo je Kostić, i podsetio da, za razliku od Srbije, neke zemlje poput Poljske i Makedonije imaju i poreske olakšice u zonama.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.