NavMenu

Ada Mall i poslovni kompleks Green Heart predstavljeni na izložbi "Dani arhitekture Beograd budućnosti"

Izvor: Promo Četvrtak, 20.04.2017. 11:41
Komentari
Podeli
O projektima je govorio Arn Vilems, predstavnik GTC-a za regionO projektima je govorio Arn Vilems, predstavnik GTC-a za region
Ada Mall šoping centar i poslovni kompleks Green Heart, dva nova projekta kompanije GTC predstavljena su u sredu (19. april 2017. godine) na izložbi "Dani arhitekture – Beograd budućnosti", koja je deo Međunarodnog sajma građevinarstva SEEBBE 2017.

Uz zvuke gudačkog kvarteta Habanera, zvanice su imale priliku da saznaju više o arhitekturi, nameni, kao i planovima daljeg razvitka ovih objekata. O tome je govorio Arn Vilems, predstavnik kompanije GTC za region.

- Ada Mall je prvi šoping centar najnovije generacije, koji će biti izgrađen preko puta Ade Ciganlije, u skladu sa svim svetskim standardima. Prostiraće se na više od 34.000 kvadratnih metara i uz jedinstveno šoping iskustvo ponudiće Beogradu i Srbiji brendove kojih do sada nije bilo u našoj zemlji. Nova destinacija će imati pet spratova komercijalnog prostora i tri nivoa podzemnog parkinga sa oko 1.000 parking mesta, povezanih u jednu celinu - naveo je Vilems


Kako je rekao, sam oblik mola izveden je iz oblika jezera, prati konfiguraciju terena, što se reflektovalo ne samo na oblik i dizajn zgrade, već i na izbor materijala.

- Materijali predstavljaju kombinaciju stakla i gipsa u boji, prekrivenog vertikalnim drvenim elementima, zelenim zidovima, terasama i vrtovima - naveo je on i dodao da je otvaranje tog savremenog centra, dizajniranog za celu porodicu, planirano za poslednji kvartal 2018. godine.

Poslovni objekat Green Heart je projekat specifičnog i potpuno jedinstvenog arhitektonskog rešenja, koji ima nameru da prirodu vrati ljudima i poslovni prostor učini humanijim i prijatnijim za boravak.

Događaju je prisustvovao i gradski arhitekta Milutin FolićDogađaju je prisustvovao i gradski arhitekta Milutin Folić
- Zeleno okruženje i osećaj da ste u parku bar na 30 minuta tokom pauze za ručak, učiniće da svaki radni dan prođe sa manje stresa, više osmeha i sa odličnim rezultatima. Green Heart će biti izgrađen na 46.000 m2, u Bulevaru Milutina Milankovića u Beogradu, gde se danas nalazi zgrada GTC SQUARE. Rekonstrukcijom dva postojeća objekta i izgradnjom tri nova stvoriće se zelena oaza u kojoj će poslovni prostor imati terase na svakom spratu, sa pogledom na park unutar kompleksa. Kada je reč o tehničkom delu, biće primenjeni najviši standardi opremanja poslovnog prostora A klase, koji do sada nisu primenjeni u Srbiji, a u skladu sa trendom zelene gradnje - izjavio je Arn Vilems.

Prema njegovim rečima, kompanija GTC, koja je do sada izgradila više od 80,000 m2, nastaviće da konstantnim ulaganjem od Beograda čini moderan grad usmeren ka budućnosti i novoj eri poslovanja, uvodeći najviše standarde u ovim oblastima.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.