Izvor: Tanjug | Sreda, 19.04.2017.| 15:45
Izdvojite članak Odštampajte vest

Završen odabir škola za prekvalifikacije u IT sektoru - Obuke u Beogradu, Novom Sadu i Nišu

(Foto: ronstik/shutterstock.com)
Odabir škola koje će vršiti obuke za programere početnike u okviru programa Prekvalifikacija u IT sektoru završen je, a prekvalifikacije će se obavljati u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, saopšteno je danas iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Polaznici u Beogradu obuke će pratiti na Fakultetu organizacionih nauka, koji će raditi u konzorcijumu sa kompanijom Breza Software Engineering, čijih će 25 polaznika biti obučeni za rad u programu JAVA.

Link grupu će pohađati 15 polaznika koji će biti obučeni za rad u Application programming-u, a njih 10 za rad u programu Web development.

U Novom Sadu, obuke će vršiti Vojvodina IKT klaster - VOICT, kod kojeg će 25 polaznika pohađati program obuke Web development.

Za rad u programu JAVA biće obučeno 12 niških polaznika u Klasteru za napredne tehnologije (NiCAT), dok će ih još 13 biti obučeno za rad u programu NET.

Obuke se organizuju za najboljih 100 polaznika koji su uspešno završili sve krugove testiranja, dok pilot projekat obuka traje četiri meseca i ukoliko bude uspešan, takve obuke će biti organizovane za dodatnih 900 polaznika do kraja godine.

Osnovni kriterijum za vrstu obuka koje će se sprovoditi je brzina kojom će polaznici moći da nađu zaposlenje nakon završenih obuka u IT sektoru.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.