Izvor: Novosti | Sreda, 19.04.2017.| 08:18
Izdvojite članak Odštampajte vest

Milutin Šćepanović novi direktor fabrike Goša

Ilustracija (Foto: Evlakhov Valeriy/shutterstock.com)
Novi generalni direktor fabrike šinskih vozila Goša je Milutin Šćepanović, saznaju Novosti u toj fabrici. Šćepanović je na ovo mesto došao nakon promene vlasnika, kada je slovačka kompanija ŽOŠ Trnava fabriku prodala kiparskoj firmi Lisnart Holdings limited.

Iako je bilo najava da bi ove sedmice fabriku trebalo da poseti i novi poslodavac, zasad je, kako saznaje beogradski list, ta poseta odložena. Štrajkačima je upućen poziv da se vrate u pogone.

- Novi direktor je pozvao radnike da počnu da rade i obećao da će zahtev o isplati 100.000 dinara po radniku moći da se ispuni, ali u ratama. To nije prihvaćeno i štrajk se nastavlja - kaže Bojan Đorđević, predstavnik Štrajkačkog odbora.

Đorđević navodi da nema garancija novog poslodavca da će započeti rešavanje suštinskih problema, a to su opstanak fabrike, isplata zarada, povezivanje staža, overa zdravstvenih knjižica. Radnicima se duguje oko 20 plata, tri godine nisu im uplaćeni doprinosi, koliko nemaju ni zdravstvene knjižice. Prošle nedelje isplaćena im je jednokratna pomoć Vlade Srbije u iznosu od po 60.000 dinara.

Zaposleni štrajkuju tri nedelje.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.