Izvor: Blic | Utorak, 18.04.2017.| 15:22
Izdvojite članak Odštampajte vest

Resonate festival od 19. do 22. aprila u Beogradu

Ilustracija (Foto: aerogondo2/shutterstock.com)
Resonate festival, koji se po šesti put održava u Beogradu počinje u sredu, 19. aprila i traje do subote, 22. aprila 2017.

Program počinje predavanjima u Jugoslevenkoj kinoteci, a nastavlja se otvaranjem izložbi u galeriji Pro3or - EOAN umetnice Florence To i Signals, čiji su autori Nicolas Sassoon i Rick Silva. Veče se završava koncertom u Domu omladine Beograda, na kome nastupa velika gitarska zvezda Stephen O'Malley.

Ono što Resonate ove godine čini posebnim je činjenica da će zahvaljujući evropskom projektu We are Europe, čiji je Resonate deo od prošle godine, biti partner sa čuvenim španskim Sónar festivalom iz Barselone, kao i nemačkim festivalom Co/Pop iz Kelna.

Resonate je platforma za povezivanje, razmenu znanja i edukaciju, koja spaja vrhunske umetnike i istraživače u bavljenju pozicijom tehnologije u umetnosti u kulturi. Novo izdanje festivala dešavaće se tokom četiri dana po programskom konceptu: Music i Conference.

Umetnici, predavači i muzičari koji dolaze na Resonate predstavljaju vrhunac savremene kreativne industrije u svetu.

Jugoslovenska kinoteka i ovoga puta ugostiće istaknute umetnike i predavače Conference (dnevnog dela) programa, gde će se dešavati i brojne zanimljive radionice.

Glavni deo Music programa se tradicionalno dešava u Domu omladine Beograda i klubu Drugstore i ovoga puta okuplja brojne svetske muzičke zvezde, koje će osim svojih muzičkih nastupa imati i predavanja u okviru Resonate muzičke konferencije.

Sve informacije o festivalu i cenama ulaznica su na zvaničnom sajtu.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.