Izvor: Beta | Utorak, 18.04.2017.| 15:53
Izdvojite članak Odštampajte vest

Dobitak Komercijalne banke u prvom kvartalu 20 mil EUR

Komercijalna banka iz Beograda je u prvom kvartalu 2017. godine imala dobit u iznosu od 2,48 milijardi dinara (oko 20 mil EUR), što je za 1,52 milijarde dinara više nego što je bilo planirano ovogodišnjim planom poslovanja, saopštila je danas ta banka.

- Ovo su prvi rezultati reorganizacije Komercijalne banke koju je u proteklih nešto više od godinu dana realizovao novi menadžment, u cilju daljeg jačanja njene pozicije na tržištu Srbije, ali i regiona - izjavio je predsednik Upravnog odbora Komercijalne banke Vladimir Krulj.

Kako je saopšteno, u odnosu na prvi kvartal 2016. godine, ostvareni pozitivan rezultat bolji je za 1,8 milijardi dinara, a očekuje se da će ti pozitivni trendovi u poslovanju biti nastavljeni i tokom 2017. godine.

- Na ovaj način je Komercijalna banka pokazala da je veoma stabilna banka i jedan od lidera na bankarskom tržištu kako u Srbiji, tako i u regionu - rekao je predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke Aleksander Piker.

Po visini akcionarskog kapitala, Komercijalna banka zauzima drugu poziciju na tržištu, pokazatelj adekvatnosti kapitala iznosi 26,97%, što je znatno iznad regulatornog limita od 12%, koji propisuje Narodna banka Srbije.

Po nivou bilansne aktive, prema poslednjim objavljenim podacima, Komercijalna banka zauzima oko 13% srpskog bankarskog tržišta i zadržala je drugo mesto među poslovnim bankama u Srbiji, ističe se u saopštenju.

Dodaje se da je Komercijalna banka po visini štednih uloga i dalje lider na bankarskom tržištu Srbije i da je štednja u 2016. godine uvećana za 21 mil EUR, tako da je na kraju godine iznosila 1,59 mil EUR.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.