Izvor: Novosti | Ponedeljak, 17.04.2017.| 16:19

Fabrika Novog duvanskog kombinata u Podgorici biće završena do kraja juna - Arapi uložili 4,5 mil EUR

Nova fabrika Novog duvanskog kombinata Podgorica (NDKP) trebalo bi da bude završena za dva meseca, kada će krenuti i probna proizvodnja.

Do danas smo uložili skoro 4,5 mil EUR, dok je vrednost mašina koje čekaju da budu isporučene oko 20 mil EUR. To će biti fabrika u kojoj neće postojati mogućnost da se miligram duvana izgubi. Ovo je saopštio vlasnik kompanije BMJ Industries FZ LLC Ahmad Bkairat i dodao da se ne povlače iz tog projekta.

- Želim da potvrdim da će naš projekat biti završen i pre roka koji je predviđen. Ovaj projekat smo pokrenuli jer verujemo Crnoj Gori i ljudima i ne želimo da se povlačimo - kazao je Bkairat.

Ugovor o upravljanju NDKP su u februaru prošle godine sa kompanijom iz Ujedinjenih Arapskih Emirate (UAE) potpisali predstavnici Vlade i Grada Podgorica.

Bkairat je rekao da je, u cilju pravljenja nove fabrike, preuzeta stara uz obećanje da će zaposleni nastaviti da rade i da neće izgubiti radna mesta sve dok ne bude otvoren novi objekat.

- Nažalost, u tom trenutku stanje u staroj fabrici nije bilo na takvom nivou da može da se poveća proizvodnja. U poslednja dva meseca smo na neki način zaustavili proizvodnju, jer proizvod koji je iz fabrike izlazio nije po kvalitetu zadovoljavao tržišne uslove - objasnio je Bkairat.

Prema ugovoru, u prvoj fazi će biti zaposleno 55 ljudi, ali će taj broj rasti sa povećanjem obima proizvodnje. Do kraja godine biće uposleno 100 ljudi.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.