NavMenu

Fabrika Novog duvanskog kombinata u Podgorici biće završena do kraja juna - Arapi uložili 4,5 mil EUR

Izvor: Novosti Ponedeljak, 17.04.2017. 16:19
Komentari
Podeli
Nova fabrika Novog duvanskog kombinata Podgorica (NDKP) trebalo bi da bude završena za dva meseca, kada će krenuti i probna proizvodnja.

Do danas smo uložili skoro 4,5 mil EUR, dok je vrednost mašina koje čekaju da budu isporučene oko 20 mil EUR. To će biti fabrika u kojoj neće postojati mogućnost da se miligram duvana izgubi. Ovo je saopštio vlasnik kompanije BMJ Industries FZ LLC Ahmad Bkairat i dodao da se ne povlače iz tog projekta.

- Želim da potvrdim da će naš projekat biti završen i pre roka koji je predviđen. Ovaj projekat smo pokrenuli jer verujemo Crnoj Gori i ljudima i ne želimo da se povlačimo - kazao je Bkairat.

Ugovor o upravljanju NDKP su u februaru prošle godine sa kompanijom iz Ujedinjenih Arapskih Emirate (UAE) potpisali predstavnici Vlade i Grada Podgorica.

Bkairat je rekao da je, u cilju pravljenja nove fabrike, preuzeta stara uz obećanje da će zaposleni nastaviti da rade i da neće izgubiti radna mesta sve dok ne bude otvoren novi objekat.

- Nažalost, u tom trenutku stanje u staroj fabrici nije bilo na takvom nivou da može da se poveća proizvodnja. U poslednja dva meseca smo na neki način zaustavili proizvodnju, jer proizvod koji je iz fabrike izlazio nije po kvalitetu zadovoljavao tržišne uslove - objasnio je Bkairat.

Prema ugovoru, u prvoj fazi će biti zaposleno 55 ljudi, ali će taj broj rasti sa povećanjem obima proizvodnje. Do kraja godine biće uposleno 100 ljudi.




Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Cena izgradnje Tiršove 2 porasla na 141,6 mil EUR - Ugovor dodeljen konzorcijumu 10 firmi

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je odluku o dodeli ugovora za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2 grupi ponuđača koja se i jedina javila na prethodni tender, a vrednost dodeljenog ugovora je 141 mil EUR sa PDV-om (16,6 milijardi dinara). Konzorcijum firmi SMB Gradnja, W.D. Concord West, Telegroup, MPP Jedinstvo ad Sevojno, A.R.J Technology, DBS, Elektrozapad, Ipon Sistem, Premer Savković i PP Inženjering Stojanović je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.