Izvor: B92 | Ponedeljak, 17.04.2017.| 07:41
Izdvojite članak Odštampajte vest

Apple zainteresovan za preuzimanje Disneya

(Foto: Nonwarit/shutterstock.co)
Šuška se da bi Apple mogao preuzeti Disney. Za to bi trebao prikupiti barem 200 mlrd USD, a ovim bi se rodila najveća kompanija tog tipa ikada.

Ukoliko bi se ostvarilo ovo preuzimanje, ta nova kompanija vredela bi preko bilion dolara i imala... pa, gotovo neograničenu mogućnost kada je reč o sadržajima i tehnologiji u svetu.

Spekulacije je pokrenuo RBC Capital Markets, koji navodi da cela priča ipak počinje i završava se oko poreznih nevolja koje ima Apple, odnosno olakšica koje su mu osigurale neke zemlje.
- Naravno, investitori će pažljivo posmatrati i reagovati ukoliko se ovo razmatranje ispostavi kao tačno - rekli su analitičari RBC Stephen Kahala i Leo Kulp.

Spoj Apple - Disney bio bi glavni konkurent moćnom Netflixu, posebno imajuću u vidu kompanije koje ima Disney (Star Wars, Mouse House, na primer) i Appleove korisničke baze, komentarišu analitičari.
Još neke prednosti: Appleovi klijentii koji koriste napredne tehnologije i iskustva plus Disneyevi zabavni parkovi, ESPN, BAM tech, plus tematski parkovi ...

U prilog ovim glasinama ide i izjava šefa Applea Tima Cooka da su otvoreni za akviziciju bilo koje veličine.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.