NavMenu

Srpski proizvodi u najvećem moskovskom trgovinskom lancu "Sedmi Kontinent"?

Izvor: Tanjug Četvrtak, 29.05.2008. 19:00
Komentari
Podeli

Predstavnici više od 20 kompanija za proizvodnju namirnica i napitaka iz Srbije predstavili su svoje mogućnosti za nastup na ruskom tržištu rukovodstvu najvećeg moskovskog trgovinskog lanca "Sedmi kontinent" (The Seventh Continent).

Na prezentaciji i u pregovorima sa direktorom finansija "Sedmog kontinenta" Aleksandrom Rusnjakom i direktorom za robni promet Vladimirom Samarovom, razgovarali su predstavnici srpskih firmi, koji su doputovali u Moskvu predvođeni pomoćnikom ministra za poljoprivredu Srbije Ljubišom Dimitrijevićem i načelnikom za ekonomske odnose sa inostranstvom u Ministarstvu trgovine Radomirom Bubanjom.

Ambasador Srbije u Rusiji Stanimir Vukićević rekao je na susretu da je Srbija spremna za povratak sa svojim proizvodima na rusko tržište, koje još nije zaboravilo nekadašnji kvalitet robe sa našeg prostora.

Ističući značaj ovakvih kontakata, Vukićević je rekao da oni dodatno potvrđuju visok nivo odnosa između dve zemlje.

Prema rečima direktora Komercijalno-tehničkog biroa i predstavništva Privredne komore Srbije u Moskvi Saše Gmijovića, ruski sagovornici su izrazili veliku želju da sarađuju sa srpskim firmama i da su veoma zadovoljni predstavljenom ponudom.

- Očekujemo da će vrlo brzo biti konkretizovani razgovori i ostvareni rezultati, a da se do kraja godine počne i sa isporukama - rekao je Gmijović.

U razgovorima su učestvovali predstavnici kompanija "Yuhor-export" iz Jagodine, "Neoplante" iz Novog Sada, "Bambija" iz Požarevca, PIK Južni Banat iz Bele Crkve, PIK Bečej, firme "Prima produkt" iz Subotice i "Agrokoma" iz Donjeg Tavankuta.

Takođe, svoju proizvodnju predstavili su i "Rubin" iz Kruševca i "Vino Župa" iz Aleksandrovca, Kompanija "IM Zlatibor" iz Čajetine, "Vujić voda" iz Valjeva, "Vitamin" iz Horgoša, "Aleva" iz Novog Kneževca i "NIS" Jazak voda iz Novog Sada.

Proboj na moskovsko tržište žele i "Centroproizvod", "Beohemija" i "Foodland" iz Beograda, kao i "Žitko" iz Bačke Topole, "Kondiva" iz Bujanovca, "Big Bull" iz Bačinaca, "Carnex" iz Vrbasa i "Greni export" iz Gornje Trnave.

"Sedmi kontinent" ima 137 velikih prodavnica - hipermarketa, supermarketa i objekata luks kategorije, od kojih je više od 110 u Moskvi.

U najvećem trgovinskom lancu u Moskvi i jednom od najvećih u Rusiji za sada je učešće srpske robe 0,2% od ukupnog broja proizvoda stranih proizvođača, a već se prodaje, između ostalog, posuđe "Metalca", proizvodi "Vino Župe" i Voda-Voda.

Srpski privrednici sutra će se predstaviti i u moskovskom megamarketu "Metro".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.