Izvor: eKapija | Petak, 14.04.2017.| 08:21
Izdvojite članak Odštampajte vest

Novi brend mobilnih telefona uskoro u Srbiji - NOA najavljuje regionalno širenje

NOA brend mobilnih telefona i tableta stigao je početkom godine u Bosnu i Hercegovinu, a uskoro se očekuje i dolazak na srpsko tržište. U pitanju je izvorno hrvatski brend, čija je proizvodnja u Kini.

Grupacija NOA sa sedištem u Sarajevu, strateški je partner hrvatske kompanije Hangar 18 i ima regionalnu autorizaciju brenda. Brend je za vrlo kratko vreme postao prepoznatljiv na području BiH, a u saradnji sa kompanijom iz Koprivnice, izvornim tvorcem brenda, kuju se ozbiljni planovi na tržištu regiona.

NOA Group uveliko radi na otvaranju razvojno-distributivnog centra u Sarajevu, a kako kaže predsednik Uprave Nermin Hubić, uskoro će imati i predstavništvo u Banjaluci. Portfolio kompanije čine NOA pametni telefoni, tableti, e-blue-gaming oprema i NOA line - dodatna oprema.

- Radimo na otvaranju regionalnog razvojnog centra u Sarajevu. NOA poslovni centar biće otvoren u prvom kvartalu 2018. – kaže Nermin Hubić.

Hubić dodaje da je njihova poslovna filozofija drugačija, te da im nije namera nadmetanje sa A brendovima, već da postanu prepoznatljivi u B kategoriji.

- Danas je u Hrvatskoj NOA na trećem mestu po broju prodatih mobilnih telefona, a dobro se pozicionirala i u Crnoj Gori. Upravo su otvorena tržišta Makedonije i Albanije. Ubrzo otvaramo i tržište Srbije, a za koji mesec Češke i Slovačke – dodaje.

NOA u BiH je zadužena za istočna tržišta izvan Evropske unije i ima regionalnu autorizaciju brenda. NOA Group je jedini ovlašteni uvoznik i distributer NOA brenda. Kroz regionalnu autorizaciju brenda, kao takav, polaže regionalno pravo na kontrolu distributera posebno u svakoj zemlji, kontroling, razvoj i pozicioniranje brenda, te marketinške aktivnosti i kontrolu poštovanja korporativne poslovne politike.

- Napominjem da u svakoj zemlji pojedinačno dajemo pravo distribucije, gde je distributer samostalan u svom poslovanju s obavezom poštovanja korporativnih poslovnih pravila NOA brenda. Preko distributivnog centralnog skladišta u Sarajevu, vršiće se direktna dostava ovlašćenim regionalnim distributerima – kaže Nermin Hubić.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.