NavMenu

Obnova KBC Dragiša Mišović počinje u avgustu, Tiršove u septembru - Planirani završetak radova krajem 2017.

Izvor: Beta Sreda, 12.04.2017. 15:53
Komentari
Podeli
Predsednica Koordinacionog tela za realizaciju projekata ulaganja u rekonstrukciju ili izgradnju kliničkih zdravstvenih centara Zorana Mihajlović najavila je da će radovi na obnovi prve dve bolnice - KBC Dragiša Mišović i dečije klinike u Tiršovoj, početi već krajem leta 2017. Ona je precizirala da je presek aktivnosti od 13. marta do danas pokazao da bi radovi na obnovi Kliničko-bolničkog centra Dragiša Mišović mogli da počnu u avgustu, dok je planirani rok za završetak kraj 2017.

U saopštenju se navodi da je Mihajlović rekla da bi radovi na obnovi Univerzitetske dečije klinike u Tiršovoj trebalo da počnu najkasnije u septembru 2017, dok se njihov završetak očekuje u decembru.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar, koji je član Koordinacionog tela, poručio je predstavnicima klinika da je ova vlada spremna da ulaže u zdravstvo i da će sedam bolničko-zdravstvenih centara, kojima se ovo telo bavi, biti obnovljeno i rekonstruisano.

Mihajlović je rekla da će se tokom 2017. i 2018. raditi na rekonstrukciji svih sedam klinika i podsetila da je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, na čijem je čelu, obezbedilo 260 miliona dinara za izradu projektno-tehničke dokumentacije za svih sedam ustanova i potpisalo ugovor sa Saobraćajnim institutom CIP, što je preduslov za realizaciju projekata.


Početkom marta počeli su radovi na adaptaciji neurohirurške i mikrohirurške operacione sale u Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije, čime je započet projekat rekonstrukcije sedam bolničko-zdravstvenih centara.

Za radove na svih sedam klinika obezbeđeno je blizu 100 mil EUR, od čega 70 mil EUR iz kredita Razvojne banke Saveta Evrope, a ostatak od Evropske investicione banke.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Finansije

Priboj traži investitora za proizvodni pogon vredan 6 mil EUR - Na prodaju parcele u Slobodnoj zoni površine 7.082 m2

Opština Priboj raspisala je javni oglas za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta površine 7.082 m2, u svojini Industrijskih parkova doo Priboj. U pitanju su sve katastarske parcele čija početna cena iznosi približno 15,6 miliona dinara, a nalaze se u okviru Slobodne zone Priboj. Investitor se obavezuje da na kupljenom zemljištu u narednoj godini izgradi proizvodni pogon površine najmanje 5.000 metara kvadratnih, zaposli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.