Izvor: Beta | Sreda, 12.04.2017.| 15:53
Izdvojite članak Odštampajte vest

Obnova KBC Dragiša Mišović počinje u avgustu, Tiršove u septembru - Planirani završetak radova krajem 2017.

Predsednica Koordinacionog tela za realizaciju projekata ulaganja u rekonstrukciju ili izgradnju kliničkih zdravstvenih centara Zorana Mihajlović najavila je da će radovi na obnovi prve dve bolnice - KBC Dragiša Mišović i dečije klinike u Tiršovoj, početi već krajem leta 2017. Ona je precizirala da je presek aktivnosti od 13. marta do danas pokazao da bi radovi na obnovi Kliničko-bolničkog centra Dragiša Mišović mogli da počnu u avgustu, dok je planirani rok za završetak kraj 2017.

U saopštenju se navodi da je Mihajlović rekla da bi radovi na obnovi Univerzitetske dečije klinike u Tiršovoj trebalo da počnu najkasnije u septembru 2017, dok se njihov završetak očekuje u decembru.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar, koji je član Koordinacionog tela, poručio je predstavnicima klinika da je ova vlada spremna da ulaže u zdravstvo i da će sedam bolničko-zdravstvenih centara, kojima se ovo telo bavi, biti obnovljeno i rekonstruisano.

Mihajlović je rekla da će se tokom 2017. i 2018. raditi na rekonstrukciji svih sedam klinika i podsetila da je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, na čijem je čelu, obezbedilo 260 miliona dinara za izradu projektno-tehničke dokumentacije za svih sedam ustanova i potpisalo ugovor sa Saobraćajnim institutom CIP, što je preduslov za realizaciju projekata.

Početkom marta počeli su radovi na adaptaciji neurohirurške i mikrohirurške operacione sale u Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije, čime je započet projekat rekonstrukcije sedam bolničko-zdravstvenih centara.

Za radove na svih sedam klinika obezbeđeno je blizu 100 mil EUR, od čega 70 mil EUR iz kredita Razvojne banke Saveta Evrope, a ostatak od Evropske investicione banke.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.