Izvor: eKapija | Sreda, 12.04.2017.| 15:53
Izdvojite članak Odštampajte vest

Impol očekuje ispunjenje godišnjeg cilja za 2017. - Prekidi u radu tople valjaonice ne remete planove

(Foto: Ralf Kleemann/shutterstock.com)
Generalni direktor kompanije Impol Seval Ninko Tešić kaže da nakon rekordnih proizvodno-finansijskih rezultata u 2016, početak nove poslovne godine nije loš. Prema njegovim rečima, proizvodnja je nešto ispod plana, dok je zabeležen podbačaj na liniji za bojenje.

Tešić je ponovio da kompanija planira obimne investicije u narednom periodu, u skladu sa strategijom razvoja do 2025. godine, a ubedljivo najvažniji deo su aktivnosti u vezi sa modernizacijom Toplog valjačkog stana.

Prema navodima Tešića, prenosi Wisebroker, topla valjaonica se prvi put zaustavljala 3. aprila, ali to ne bi trebalo da utiče na ostvarenje planova.

- Naš cilj je da ove godine proizvedemo 51.000 tona hladno valjanog programa. Od tog cilja ne odustajemo. U aprilu, dok ne radi Topla valjaonica, Hladna valjaonica i ostali deo fabrike rade normalno. U letnjim mesecima ćemo spremati po 1.500 tona toplo valjanih traka za period od 15. septembra do 15. oktobra, kada opet treba da stane Topla valjaonica, da bismo imali dovoljno trake. Ako ovako uradimo nije ugrožen godišnji plan ni godišnje poslovanje - rekao je Tešić.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.