Izvor: Beta | Utorak, 11.04.2017.| 15:31
Izdvojite članak Odštampajte vest

Saradnja Razvojne agencije i Srpske asocijacije menadžera u unapređenju konkurentnosti

(Foto: Kritchanut/shutterstock.com)
Razvojna agencija Srbije (RAS) i Srpska asocijacija menadžera (SAM) potpisale su danas Memorandum o saradnji u unapređenja konkurentnosti i daljeg razvoja srpske privrede.

Kako je saopšteno, cilj sporazuma je unapređenje znanja preduzetnika i privrednika, bolje informisanje o aktivnostima institucija Vlade Srbije o mogućnostima usavršavanja privredne javnosti i promocija najboljih poslovnih praksi.

- Jaka i održiva ekonomija je jedan od prioritetnih ciljeva Vlade Srbije, a podizanje kapaciteta privrednika je jedini put ka unapređenju privrednog ambijenta naše zemlje. Saradnja sa SAM je jako značajana u cilju bolje koordinacije na afirmisanju privrede u Srbiji i boljeg povezivanja i umrežavanja preduzetnika, menadžera i relevantnih institucija - rekao je vršilac dužnosti direktora RAS-a Željko Sertić.

Izvršna direktorka SAM-A Jelena Bulatović je istakla da je ključna aktivnost tog udruženja "konitinuirana edukacija i profesionalni razvoj menadžera, posebno mladih menadžera i preduzetnika".

- Vrlo je važno da se znanja i iskustva između privrednika prenose i dele, da se jačaju njihovi menadžerski kapaciteti i veštine, jer samo na taj način, ako ih osnažimo i ojačamo, oni mogu uspešno voditi kompanije - rekla je Bulatović.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.