NavMenu

Razgovori sa drugorangiranim ponuđačem za IMT sledeće nedelje

Izvor: B92 Utorak, 27.05.2008. 14:38
Komentari
Podeli

Sastanak sa predstavnicima drugorangiranog ponuđača za Industriju mašina i traktora (IMT) je dogovoren i trebalo bi da bude održan početkom sledeće nedelje.

U Agenciji za privatizaciju podsećaju da je drugorangiranom konzorcijumu, koga čine firme "Neverfield Limited" sa Britanskih Devičanskih ostrva i "Pol-Mot Warfarma" iz Poljske, 21. maja upućen poziv da dođu u Agenciju na pregovore i da bi, imajući u vidu propisane rokove, pregovori trebalo da se okončaju oko 20. juna.

Ovaj konzorcijum, koji predvodi bivši ministar energetike Goran Novaković, ponudio je 109,3 mil EUR za kapital IMT, a za investicije 13 mil EUR. Prethodno, prvorangirani konzorcijum HASS-SIP dao je najveću ponudu u iznosu od 121,1 mil EUR za kapital, ali je iznenada odustao zbog odustajanja banaka da "isprate" ovu transakciju.

Jedna od suštinskih razlika između ova dva ponuđača je ta što je konzorcijum HASS-SIP, koji čine firma biznismena Filipa Zeptera iz Švajcarske i "Strojna industrija" iz Slovenije, ponudio za 12 mil EUR veći iznos kapitala od drugorangiranog, ali 3 mil EUR manji iznos za investicije, odnosno 10 mil EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti. - Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.