NavMenu

EurologSystem dobio GMP B4 sertifikat za transport prehrambenih proizvoda

Izvor: eKapija Ponedeljak, 10.04.2017. 15:37
Komentari
Podeli
(Foto: Milos Muller/shutterstock.com)
Kompanija EurologSystem saopštila je da je ispunila sve zahteve standarda i dobila sertifikat GMP+ B4 koji definiše način transporta prehrambenih proizvoda za ljudsku i životinjsku ishranu od mesta proizvodnje do mesta isporuke finalnim potrošačima.

GMP+ sertifikat imaju kompanije koje su usvojile i pridržavaju se međunarodnih pravila i obaveznih procedura pri manipulaciji, skladištenju, transportu i pretovaru prehrambenih proizvoda, kao i načina čuvanja ove robe.

Ovaj sertifikat je još od 2015. godine postao neophodan za ceo lanac rukovanja prehrambenim proizvodima na tržištu Holandije, Nemačke i Austrije. GMP+ sertifikaciju danas ima više od 16.000 pravnih lica u više od 70 zemalja sveta.

Primenom standarda EurologSystem garantuje da se GMP+ sertifikovana roba transportuje u skladu sa GMP+ zahtevima i pored toga što sam prevoznik nije GMP+ sertifikovana kompanija. Ovaj model saradnje pod nazivom Gatekeeper propisan je standardom GMP+ BA10.

U skladu s tim EurologSystem, odnosno njegov organizacioni deo koji se bavi razvojem poslovnih rešenja - ICT Business Solutions - pripremio je IT rešenje koje nudi svojim dobavljačima. Ovim rešenjem dobavljači koji nisu GMP plus sertifikovani moći će da se uključe u GMP+ transportni lanac.

EurologSystem je, takođe, uspešno obavila resertifikaciju standarda ISO 9001:2015. Ovaj standard je prvi put verifikovan 2013. godine, a dobijanjem novog sertifikata potvrđena je usaglašenost upravljanja poslovnim procesima sa zahtevima standarda u oblastima - posredničke usluge u železničkom i drumskom robnom transportu i poslovna rešenja u transportu i logistici.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.