NavMenu

Dani Venecuele u Domu omladine od 11. do 13. aprila

Izvor: B92 Ponedeljak, 10.04.2017. 15:14
Komentari
Podeli
Dom omladineDom omladine
Ambasada Bolivarske Republike Veneceuele u Republici Srbiji, u saradnji sa Domom omladine Beograda, organizuje od 11. do 13. aprila u sali Amerikana trodnevnu manifestaciju - Dani Venecuele u Domu omladine.

Posetioci će moći da pogledaju izložbu "Ovuda je hodio Čavez", kojom su ovekovečeni susreti harizmatičnog i po mnogo čemu jedinstvenog predsednika Venecuele Uga Čaveza Frijasa sa velikim državnicima iz čitavog sveta, kao i dokumentarni film "Revolucija neće biti emitovana", kojim je zabeležen pokušaj puča u Karakasu 11. aprila 2002. godine.

Nakon filma uslediće diskusija za vreme koje će publika moći da postavlja pitanja šefu misije Ambasade Venecuele u Beogradu, dr Diji Nader de El Andari i njenim sagovornicima - dr Aleksandru Lukiću, filozofu, autoru i uredniku naučno-filozofske emisije Gozba na Radio Beogradu 2, i Ratku Krsmanoviću, predsedniku srpskog ogranka Mreže intelektualaca, umetnika i društvenih pokreta za odbranu čovečanstva.


Drugog dana manifestacije biće prikazana dva venecuelanska filma - "Puč u osvit dana", koji se bavi pokušajem vojnog udara na režim bivšeg predsednika Venecuele Karlosa Andresa Pereza u zoru 4. februara 1992. godine, a potom i nagrađivani venecuelanski film strave pod nazivom "Kuća na kraju vremena".

Na dan zatvaranja biće emitovan jedno od najboljih ostvarenja savremene venecuelanske kinematografije, film "Plavo i ne tako ružičasto", dobitnik nagrade Goja za najbolji strani film na španskom jeziku.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.