Izvor: B92 | Ponedeljak, 10.04.2017.| 15:14
Izdvojite članak Odštampajte vest

Dani Venecuele u Domu omladine od 11. do 13. aprila

Dom omladine
Ambasada Bolivarske Republike Veneceuele u Republici Srbiji, u saradnji sa Domom omladine Beograda, organizuje od 11. do 13. aprila u sali Amerikana trodnevnu manifestaciju - Dani Venecuele u Domu omladine.

Posetioci će moći da pogledaju izložbu "Ovuda je hodio Čavez", kojom su ovekovečeni susreti harizmatičnog i po mnogo čemu jedinstvenog predsednika Venecuele Uga Čaveza Frijasa sa velikim državnicima iz čitavog sveta, kao i dokumentarni film "Revolucija neće biti emitovana", kojim je zabeležen pokušaj puča u Karakasu 11. aprila 2002. godine.

Nakon filma uslediće diskusija za vreme koje će publika moći da postavlja pitanja šefu misije Ambasade Venecuele u Beogradu, dr Diji Nader de El Andari i njenim sagovornicima - dr Aleksandru Lukiću, filozofu, autoru i uredniku naučno-filozofske emisije Gozba na Radio Beogradu 2, i Ratku Krsmanoviću, predsedniku srpskog ogranka Mreže intelektualaca, umetnika i društvenih pokreta za odbranu čovečanstva.

Drugog dana manifestacije biće prikazana dva venecuelanska filma - "Puč u osvit dana", koji se bavi pokušajem vojnog udara na režim bivšeg predsednika Venecuele Karlosa Andresa Pereza u zoru 4. februara 1992. godine, a potom i nagrađivani venecuelanski film strave pod nazivom "Kuća na kraju vremena".

Na dan zatvaranja biće emitovan jedno od najboljih ostvarenja savremene venecuelanske kinematografije, film "Plavo i ne tako ružičasto", dobitnik nagrade Goja za najbolji strani film na španskom jeziku.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.