NavMenu

Na krovu hotela "Splendid" u Bečićima otvoren helidorom

Izvor: Biznis Ponedeljak, 26.05.2008. 20:27
Komentari
Podeli

SplendidSplendid

Na krovu hotela "Splendid" u Bečićima od danas (26. maj 2008. godine) je heliodrom, prvi takve vrste u Crnoj Gori.

Otvarajući heliodrom, ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Jusuf Kalamperović kazao je da heliodrom nije važan samo za hotel, već i za Budvu i Crnu Goru, "kako zbog turističke ponude, tako i potreba poslovnih ljudi, a posebno sa aspekta bezbednosti".

Direktor Uprave za civilno vazduholovstvo Budimir Šaranović kazao je da heliodrom može da prihvata i otprema helikoptere do 14 metara, maksimalne do 4.850 kilograma.

Prema rečima Žarka Radulovića, suvlasnika kompanije "Montenegro stars hotels group" u čijem je vlasništvu "Splendid", izgradnja i oprema helidoroma koštala je 320.000 evra.

- Heliodrom je osposobljen za prihvat helikoptera tokom 24 sata, ima meteorološku stanicu i radio-vezu. Imamo ljude obučene u inostranstvu koji će biti angažovani za prihvat helikoptera - naveo je Radulović.

Hotel "Splendid" je jedini veliki hotel u Crnoj Gori koji je kategorisan sa pet zvezdica.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.