Izvor: Novosti | Petak, 07.04.2017.| 12:18
Izdvojite članak Odštampajte vest

Uskoro sastanak kompanije Mercator-S sa dobavljačima

(Foto: Pressmaster/shutterstock.com)
Sastanak rukovodstva firme Mercator-S i dobavljača biće održan, pod pokroviteljstvom Privredne komore Srbije, odmah posle Uskrsa. Tu će biti razmatrana situacija u vezi s njihovim poslovim odnosima na tržištu trgovine na malo u Srbiji.

Kako prenose Novosti, predsednik PKS Marko Čadež zainteresovan je za to da Komora detaljno prati sva dešavanja u vezi s poslovanjem ove kompanije u Srbiji, jer je svestan toga da se kriza u Agrokoru često paušalno ocenjuje i da se stavlja znak jednakosti s kompanijama u kojima koncern ima udeo, a koje posluju u Srbiji.

Inače, Privredna komora Srbije nedavno je saopštila da je Mercator-S finansijski nezavisan, jer posluje u okviru sistema Mercator iz Ljubljane.

Pod krovom Agrokora, u Srbiji posluju Dijamant, Kikindski mlin, Mercator, Idea, Frikom, MG Mivela, Super kartica i Nova sloga Trstenik.

Inače, kompanija Agrokor, hrvatskog tajkuna Ivice Todorića, zapala je u velike finansijske probleme zbog čega su računi svih firmi, koje posluju u okviru koncerna, blokirane. Trenutno je u Agrokor ušla privremena uprava.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.