NavMenu

Počela gradnja hotela Chedi u kompleksu Luštica Bay - Otvaranje planirano za leto 2018. godine

Izvor: Portal Analitika Četvrtak, 06.04.2017. 13:57
Komentari
Podeli
(Foto: Rosli Othman/shutterstock.com)
Kompanija Luštica Development AD Tivat dobila je građevinsku dozvolu za gradnju prvog hotela – Chedi Luštica Bay Crna Gora i već počela intenzivnu izgradnju luksuznog objekta sa pet zvezdica koji će biti najveći hotelski objekat te kategorije u Boki Kotorskoj.

Chedi je prvi od sedam hotela čija je izgradnja predviđena u okviru turističkog grada Luštica Bay, vrednog 1,1 mlrd EUR.

Rezidencijalno odmaralište Luštica Bay će se prostirati na oko sedam miliona kvadrata tivatskog dela poluostrva Luštica.

- Početak izgradnje Chedi hotela je ključna prekretnica u razvoju Luštica Bay, a zasniva se na značajnom građevinskom napretku koji smo postigli na projektu tokom poslednjih nekoliko godina. Chedi Luštica Bay Crna Gora će pružiti sveobuhvatan doživljaj boravka u hotelu sa 5 zvezdica, a mi željno iščekujemo otvaranje hotela u leto 2018. godine - rekao je Daren Gibson, izvršni direktor Luštica Development.

Hotel će biti smešten na centralnoj poziciji šetališta Luštica Bay marine. Raspolagaće sa 110 soba, dva restorana (uključujući i specijalni restoran sa međunarodnom kuhinjom), barom, konferencijskim i poslovnim centrom, otvorenim bazenom, luksuznim spa i fitness centrom sa zatvorenim bazenom, teretanom, te pratećim objektima.

Očekuje se da će hotel biti završen do sredine sledeće godine, kada će zvanično biti otvorena i Marina Luštica Bay, nautički objekat sa 176 vezova za prihvat brodova dužine do 35 metara, te kompletirano još nekoliko stambenih zona.

Projektom Luštica Bay se predviđa izgradnja sedam hotela, dve marine, više od 1.000 stanova, preko 500 gradskih kuća i vila, šampionskog golf terena sa 18 rupa, komercijalno-administrativnog jezgra i ostalih neophodnih sadržaja.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.