Izvor: N1 | Četvrtak, 06.04.2017.| 15:52
Izdvojite članak Odštampajte vest

Slovaci prodali Gošu kiparskoj kompaniji Lisnart Holdings za 4,2 mil EUR

(Foto: Evlakhov Valeriy/shutterstock.com)
Goša, fabrika šinskih vozila putničkih i specijalnih vagona iz Smederevske Palanke, koja je bila u vlasništvu slovačkog ŽOS-a iz Trnave, prodata je kiparskoj kompaniji Lisnart Holdings Limited za 4,2 mil EUR.

U ime prodavca ugovor su potpisali predsednik i potpredsednik Upravnog odbora ŽOS Trnava, Vladimir Por i Miroslav Nahlik, a u ime kiparskog kupca Peter Kmeč. Kod notara ugovor je overen 28. marta ove godine.

Kupac zaključenjem ugovora prihvata srazmerni osnivački ulog i osnivačka prava i obaveze koja su mu preneta i koja su propisana Zakonom o privrednim društvima. Svi sporovi ili neslaganja, koji nastanu u vezi sa ovim ugovorom i koji ne mogu biti rešeni na miran način biće konačno rešeni pred nadležnim sudom u Srbiji, navodi se u ugovoru.

Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin, rekao je danas da će u toku dana imati priliku da vidi ugovor između slovačke i kiparske firme, ali navodi da nije upoznat sa obavezama novog poslodavca - ako je, dodaje Vulin, zaista reč o novom poslodavcu.

Vulin kaže da je u pitanju privatna firma, koja nije isplaćivala plate i da država ne može da reši pitanje ni zdravstvenog osiguranja niti povezivanja staža. Ipak, kaže da je država uvek spremna na razgovore.

Upitan da li će primiti radnike na razgovor, Vulin navodi da Goša nije u direktnoj nadležnosti njegovog ministarstva ali da je raspoložen za dijalog.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.