NavMenu

Prolaze u Beogradu sređuju na proleće 2018. godine - Najteži deo posla biće rekonstrukcija hidroizolacije

Izvor: Novosti Utorak, 04.04.2017. 10:02
Komentari
Podeli
Balkanska ulicaBalkanska ulica
Verujemo da će rekonstrukcija podzemnih prolaza u prestonici početi najkasnije na proleće sledeće godine, najavljuje gradonačelnik Siniša Mali.

Renoviranje će, kako on tvrdi, biti deo sređivanja užeg centra grada i njegovo pretvaranje u pešačku zonu.

Rupe u tavanici, uništene stepenice, đubre i prljavština - ovako izgleda većina podzemnih prolaza u prestonoci. Već godinama su zapušteni i oronuli.

- Podzemni prolazi su, kao što to građani vrlo dobro znaju, ruglo centra Beograda i u njih decenijama, otkada su napravljeni, ništa nije ulagano - objašnjava gradonačelnik Mali.

- Ove godine radimo projekat, tako da bi rekonstrukcija mogla da počne najkasnije sledeće godine, u novoj građevinskoj sezoni. Oni će biti povezani sa Terazijskim platoom, za koji će se takođe ove godine radi tehnička dokumentacija, nakon čega bi sledeće godine moglo da počne njegovo uređenje - dodaje on.

Prema najavama nadležnih, rekonstrukcija će podrazumevati kompletnu sanaciju podzemnih pasaža.

- Radiće se zamena kompletne vodovodne mreže, mokrih čvorova, koji su sada u izuzetno lošem stanju, popločanje stepenica, kao i sanacija plafona. U planu je rekonstrukcija javnog osvetljenja u prolazima, kao i popravka pokretnih stepenica koje sada ne rade - kaže za Novosti Darko Glavaš, gradski sekretar za poslove odbrane, vanredne situacije, koordinacije i komunikacije sa građanima.

Najveći deo posla, kako Glavaš objašnjava, odnosiće se na rekonstrukciju kompletne hidroizolacije. Naime, projekat koji je još u izradi podrazumeva da se podigne asfalt kako bi plafon mogao da se zaštiti, a to znači da će i saobraćajniceiznad prolaza morati da se rekonstruišu i zatvore dok radovi ne prđu.

Kojim će se redosledom sređivati pasaži još nije poznato, ali nadlažni veruju da će prva na redu biti sanacija onih koji su u najgorem stanju, kao što su prolazi u Balkanskoj ulici i kod Vukovog spomenika.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.