Izvor: eKapija | Ponedeljak, 03.04.2017.| 17:41
Izdvojite članak Odštampajte vest

Dvostruko bolja prodaja automobila tokom Salona u odnosu na 2016. godinu

(Foto: Jelena Đelić)
Tokom deset dana 53. Međunarodnog salona automobila i 11. Međunarodnog sajma motocikala, delova i oprema Motopassion, kroz kapije Beogradskog sajma je prošlo 146.324 posetilaca a prodato je gotovo dvostruko više automobila nego na prethodnom Salonu automobila.

Najekskluzivnije i najskuplje modele većine brendova i kategorija nestrpljiviji i platežno sposobniji kupci uspeli su da "ugrabe" ili rezervišu već prvih dana sajma. Tako su, prema svedočenjima samih izlagača i distributera, prošli i sjajna zvezda ovogodišnjeg Salona - Rolls Royce "ghost black badge", čija je vrednost preko 310 hiljada EUR, Mercedes-Benz "S-majbach" vredan 140.000 EUR i "G klasa" vredna 260.000 EUR, BMW "serije 7", težak preko 225 hiljada EUR. Slično je prošao i najskuplji izloženi Audi model "R8 coupe V10 plus" - koji je odmah prodat po ceni od oko 200.000 EUR, pa Hondin sportski hibridni superautomobil "NSX", čija je cena preko 250 hiljada EUR.

Nisu bez šansi bili ni potencijalni kupci skromnijih finansijskih mogućnosti, koji su preferirali automobile sa cenom 10-15 hiljada EUR. Odličan izbor automobila sa tog kraja cenovnika uokvirio je model "lada granta", najjeftiniji automobil na sajmu, koji je koštao 7.250 EUR, saopšteno je iz Beogradskog sajma.

Stručni žiri Beogradskog sajma dodelio je priznanja izlagačima i učesnicima Salona automobila u nekoliko kategorija. U kategoriji "putnička vozila" Grand prix je dodeljen kompaniji Delta Motors, a specijalna priznanja u toj kategoriji dobili su Mazda Austrija GmbH, Tоyоtа Srbija i Renault Nissan Srbija.

U kategoriji "laka privredna vozila" specijalno priznanje dodeljeno je kompaniji FCA Srbija. U kategoriji "prateća industrija" Grand prix je dobila kompanija Marinković Hofmann, a specijalno priznanje Elektro prevoz Pančevo. Specijalna priznanja van kategorija dobili su Plattner i AMK Veteran Voždovac. Beogradski sajam je specijalnim priznanjem odao zahvalnost i kompaniji Star Import za izuzetan višegodišnji doprinos podizanju kvaliteta manifestacije.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.