NavMenu

Leskovac priprema zgradu za kompaniju Jeanci - Uskoro raspisivanje tendera za rekonstrukciju vrednog 43 miliona dinara

Izvor: Jugmedia Ponedeljak, 03.04.2017. 15:54
Komentari
Podeli
(Foto: Syda Productions/shutterstock.com)
Ruinirana zgrada bivšeg društvenog preduzeća Sintetika, pretvorena je u moderno ogromno zdanje za potrebe Jeanci Srbija, koje će tu preseliti deo svoje proizvodnje i zaposliti još 300 Leskovčana. Ovaj objekat je vlasništvo grada Leskovca, kupljeno novcem lokalne samouprave i donacijom Vlade Srbije, a Jeanci će biti samo korisnik.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović kaže da će objekat biti kompletiran za mesec dana. On je podsetio da su prošle godine sprovedena tri tenderska postupka za adaptaciju i rekonstrukciju, a raspisivanje 4. tendera, u vrednosti od 43 miliona dinara, očekuje se za nedelju dana.

- Po završetku svih finalnih radova, zgrada će biti ustupljena turskoj kompaniji Jeanci, koja planira da proširi kapacitete i da ovde zaposli još 300 novih radnika. Imajući u vidu iskustvo sa kompanijom Yura, biću slobodan da kažem da se kupovinom preduzeća u stečaju i ustupanjem tih preduzeća investitorima, pokazao kao dobar model za unapređenje lokalnog ekonomskog razvoja - kazao je Cvetanović.

Na gradilištu je trenutno zaposleno oko 130 radnika, od kojih 90% iz Leskovca i okoline.

Direktor JP Direkcija i urbanizam Milenko Milenković rekao je da je ovo pionirski posao za ovo preduzeće, odnosno rad na objektima za potrebe privrede.

- Kompletnu tehničku dokumentaciju i rukovođenje investicijama radi naše preduzeće i na ovom objektu stičemo nova iskustva i nadamo da ćemo i dalje da radimo na ovakvim objektima - kazao je Milenković, dodajući da je reč o rekonstrukciji prostora od 16.000 kvadrata i da se radi istovremeno na celom prostoru.

Milenković procenjuje da bi gradnja ovakvog novog objekta koštala oko 4 mil EUR, a da se rekonstrukcijom dobija takoreći novo, i moderno zdranje, na kome su od stranog ostali samo zidovi, za 160 miliona dinara.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.