NavMenu

Vode Vojvodine vade mulj iz kanala sistema DTD

Izvor: Dnevnik Ponedeljak, 03.04.2017. 10:01
Komentari
Podeli
Kanal Dunav-Tisa-DunavKanal Dunav-Tisa-Dunav
Preduzeće Vode Vojvodine intenzivno radi na vađenju mulja i čišćenju nanosa iz kanala hidrosistema Dunav - Tisa - Dunav, saopštilo je to preduzeće.

Kako se navodi, pri kraju su radovi na vađenju mulja na deonici kanala u Kuli, duge 1,3 kilometra, od elektropokretnog do pontonskog mosta, a na toj lokaciji je predviđeno vađenje više od 30.000 kubnih metara nanosa iz kanala.

Radove, koji su vredni 14,4 miliona dinara, izvodi DVP Bačka iz Vrbasa.

Tokom zimskih meseci izvađen je mulj na deonici kanala Kosančić-Mali Stapar, dužine 3,6 kilometra i izvađeno je više od 34.000 kubika nanosa. Radovi, koje je izvodilo VP Regulacije iz Sremske Mitrovice, vredeli su oko 14,3 miliona dinara.


Ove nedelje počeli su radovi na dve lokacije, u Bečeju i Vrbasu.

U Bečeju se čisti kanal dug 1,6 kilometara od ustave i prevodnice do mosta na ulasku u grad iz pravca Bačkog Gradišta, dok je u Vrbasu počelo vađenje mulja na oko pet kilometara kanala, u pravcu od hidročvora ka crpnoj stanici za regionalni podsistem Kula-Mali Iđoš.

Ovogodišnjim programom poslovanja predviđeno je i vađenje mulja i nanosa na oko 11 kilometara kanala između Kule i Crvenke.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.