NavMenu

Kinezi planiraju proizvodnju slavina i vodovodnih armatura u Kuli - Investicija vredna 35 mil USD, posao za 500 radnika

Izvor: Tanjug Petak, 31.03.2017. 12:17
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Aleksandar Parezanović)Ilustracija
Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević potpisao je u četvrtak, 30. marta 2017. godine u Kini, Memorandum o razumevanju sa Jingom Guolingom, vlasnikom kompanije Zhejiang Kangyi Sanitary Ware iz Juhuana, koji predviđa investicije u vrednosti od 35 mil USD i zapošljavanje 500 radnika u fabrici Istra u Kuli.

Memorandum o razumevanju, koji je ministar Vukosavljević potpisao u ime Vlade Srbije, predviđa da kineski investitor u periodu od 2017. do 2020. godine realizuje poslovni poduhvat na teritoriji Republike Srbije u okviru kojeg će uložiti ukupno 35 mil USD u fabriku slavina i vodovodnih armatura u pogonima bivše fabrike slavina Istra u Kuli.

Investitor je internacionalna kompanija koja se bavi proizvodnjom visokokvalitetnih slavina, kuhinjskih i kupatilskih armatura, kao i ostale sanitarne opreme, navodi se u saopštenju ministarstva.

Planirano je da se u fabrici u Kuli sprovede kompletan tehnološki postupak, od livenja do završne obrade, a vrednost godišnje proizvodnje, koja bi najvećim delom bila namenjena izvozu, iznosila bi oko 50 mil USD.


Za ovu veliku investiciju u Srbiji kompanija ima podršku svoje provincije Žejiang i administracije u Pekingu u okviru projekta Novi put svile.

Kineski investitor prethodno je obavio razgovore u Ministarstvu privrede, Razvojnoj agenciji Srbije, Pokrajinskoj Vladi i Opštini Kula, a u koordinaciji sa ambasadom NR Kine u Beogradu. S obzirom na to da je reč o industrijskom pogonu i zapošljavanju velikog broja radnika, kao i da sličan pogon ne postoji u širem regionu, projekat je dobio podršku na svim nivoima, ističe se u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.07.2024.  |  Građevina

Surčin modernizuje prigradska naselja - U planu bolja iskorišćenost potencijala Save, povećanje smeštajnih kapaciteta, zaustavljanje bespravne gradnje...

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove oglasio je rani javni uvid za potrebe izrade Prostornog plana dela gradske opštine Surčin. Kako se navodi u dokumentu, Prostorni plan se radi na inicijativu opštine Surčin u cilju preispitivanja važećeg Prostornog plana za deo gradske opštine Surčin. Prostorni plan obuhvata teritoriju Surčina izvan granice obuhvata Generalnog urbanističkog plana Beograda, površine oko 206,5 km2 (20.656

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.