NavMenu

Kinezi planiraju proizvodnju slavina i vodovodnih armatura u Kuli - Investicija vredna 35 mil USD, posao za 500 radnika

Izvor: Tanjug Petak, 31.03.2017. 12:17
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Aleksandar Parezanović)Ilustracija
Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević potpisao je u četvrtak, 30. marta 2017. godine u Kini, Memorandum o razumevanju sa Jingom Guolingom, vlasnikom kompanije Zhejiang Kangyi Sanitary Ware iz Juhuana, koji predviđa investicije u vrednosti od 35 mil USD i zapošljavanje 500 radnika u fabrici Istra u Kuli.

Memorandum o razumevanju, koji je ministar Vukosavljević potpisao u ime Vlade Srbije, predviđa da kineski investitor u periodu od 2017. do 2020. godine realizuje poslovni poduhvat na teritoriji Republike Srbije u okviru kojeg će uložiti ukupno 35 mil USD u fabriku slavina i vodovodnih armatura u pogonima bivše fabrike slavina Istra u Kuli.

Investitor je internacionalna kompanija koja se bavi proizvodnjom visokokvalitetnih slavina, kuhinjskih i kupatilskih armatura, kao i ostale sanitarne opreme, navodi se u saopštenju ministarstva.

Planirano je da se u fabrici u Kuli sprovede kompletan tehnološki postupak, od livenja do završne obrade, a vrednost godišnje proizvodnje, koja bi najvećim delom bila namenjena izvozu, iznosila bi oko 50 mil USD.


Za ovu veliku investiciju u Srbiji kompanija ima podršku svoje provincije Žejiang i administracije u Pekingu u okviru projekta Novi put svile.

Kineski investitor prethodno je obavio razgovore u Ministarstvu privrede, Razvojnoj agenciji Srbije, Pokrajinskoj Vladi i Opštini Kula, a u koordinaciji sa ambasadom NR Kine u Beogradu. S obzirom na to da je reč o industrijskom pogonu i zapošljavanju velikog broja radnika, kao i da sličan pogon ne postoji u širem regionu, projekat je dobio podršku na svim nivoima, ističe se u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.