Izvor: eKapija | Četvrtak, 30.03.2017.| 11:26
Izdvojite članak Odštampajte vest

Izložba Pikasovih grafika u Kući legata produžena do 19. aprila

Sa izložbe
Da je publika na ovim prostorima željna kvalitetnih kulturnih sadržaja svedoči i rekordno interesovanje posetilaca za izložbu Pikasovih grafika Izbor dela iz Vollard Suite, u Kući legata.

Od otvaranja izložbe, 19. januara, više od 11.200 posetilaca pogledalo je postavku i upravo je to glavni razlog zašto će izložba biti produžena do 19. aprila, umesto do 5. aprila kako je prvobitno planirano.

- Celokupna izložba ima pre svega edukativni karakter, sa ciljem da se publici približi Pikasova umetnost i svestranost u primeni različitih tehnika i formi stvaralačkog izražaja – istakao je Leon Pogelšek, direktor slovenačke Galerije Kos i organizator izložbe.

U okviru postavke u Kući legata, do 19. aprila, publika ima priliku da pogleda odabranu selekciju od čak 84 rada koja krase čuveni Vollard Suite, kao i originalne Pikasove tanjire, plakate, litografije, ali i retko izdanje umetnikove skicirke.

Izložba je otvorena za posetioce svakog dana, osim ponedeljka, od 10 do 21 sat, u galeriji Kuće legata (Knez Mihailova 46). Cena ulaznice za odrasle je 500 dinara, dok je za učenike i studente, uz đačku knjižicu odnosno indeks, cena 250 dinara.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.