NavMenu

Počeo da radi reciklažni centar u Kragujevcu - Vrednost investicije 82 miliona dinara

Izvor: eKapija Četvrtak, 30.03.2017. 15:50
Komentari
Podeli
(Foto: Evan Lorne/shutterstock.com)
Reciklažni centar izgrađen u okviru Javno komunalnog preduzeća Čistoća Kragujevac, koji se prostire na deset hiljada kvadrata, pušten je u rad. Vrednost radova je 82 miliona dinara, od čega je resorno ministarstvo obezbedilo 46 miliona.

U Reciklažnom centru selektovaće se i odlagati plastika, aluminijum, tetrapak, otpadna ulja, kućna hemija kao i optadne gume. Hala centra, magacini i instalacije urađeni su po najsavremenijim ekološkim standardima, prenosi sajt Grada Kragujevca.

- Kragujevac je primer dobre prakse za ostale gradove kako i na koji način bi trebalo da se vodi računa o zdravlju građana i o ekologiji – rekla je tom prilikom državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine Stana Božović.

Ona je navela i da će Kragujevac imati podršku resornog ministarstva i Vlade Srbije u uspostavljanju Regionalnog centra za upravljanje otpadom, kao i za rekonstrukciju kanalizacione mreže u postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda.

Kragujevac je, prema rečima gradonačelnika Radomira Nikolića, uradio studiju za upravljanje otpadom, a od Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine dobiće sredstva za izradu projektno–tehničke dokumentacije za budući Centar.

- Ovo je veliki korak pre svega za građane Kragujevca koji su u prethodnom periodu imali i strpljenja i razumevanja za probleme sa kojima smo bili suočeni kada je reč o dotrajaloj mehanizaciji - istakao je Zoran Jovanović direktor JKP Čistoća.

Inače, prema nekim procenama, Čistoća će prodajom recikliranog otpada godišnje moći da ostvari prihod od 20 miliona dinara.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Nacrt planskog dokumenta omogućava rušenje hotela Jugoslavija - U planu luksuzni hotel sa kazinom, kule do 155 metara i marina (FOTO)

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda stavio je na javni uvid Nacrt plana detaljne regulacije bloka 11 i dela bloka 10 u opštinama Zemun i Novi Beograd, koji obuhvata i hotel Jugoslavija Podsetimo, hotel Jugoslavija prodat je krajem marta jedinom zainteresovanom ponuđaču, kompaniji MV Investment doo iz Beograda, ćerki firmi Millenium team-a, u okviru imovine preduzeća Danube riverside po početnoj ceni od 3,18

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.