NavMenu

Vlada traži kupce za petrohemijski kompleks - Javni poziv za Azotaru, Petrohemiju i MSK otvoren do 3. maja 2017.

Izvor: eKapija/RTS Četvrtak, 30.03.2017. 08:22
Komentari
Podeli
(Foto: hip-petrohemija.com)
Ministarstvo privrede objavilo je danas javne pozive za prikupljanje pisama o zainteresovanosti za učestvovanje u privatizaciji tri fabrike petrohemijskog kompleksa - Metanolsko-sirćetnog kompleksa iz Kikinde i pančevačkih postrojenja Azotara i Petrohemija.

Javni poziv otvoren je do 3. maja 2017, a zainteresovani u pismu treba da predlože plan investicija i proizvodnje i model privatizacije.

Kako Radio-televizija Srbije podseća, Petrohemija ima pogone u Pančevu, Zrenjaninu i Elemiru, sa 1.400 zaposlenih. Među deset je najvećih izvoznika u zemlji. Krajem prošle godine Vlada je počela i rešavanje starih dugovanja.

- Petrohemija uspešno posluje. Prošle godine je napravila 61 mil EUR dobiti. Ove godine će biti slično, možda i više pošto je sada i fabrika sintetičkog kaučuka u Elemiru počela profitabilno da radi - kaže Zoran Popović sa Instituta za hemiju, tehnologiju i metalurgiju, za RTS.


Metanolsko-sirćetni kombinat u Kikindi je u dobrom tehničkom stanju i ima 530 zaposlenih. Vlada je, posle četvorogodišnje pauze, pre 16 meseci pokrenula proizvodnju jer je za potecijalne partnere važno da fabrika radi.

U Azotari, koja proizvodi veštačka đubriva i azotna jedinjenja, radi 800 ljudi.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.