NavMenu

Parking servis privodi kraju radove u osam beogradskih garaža - U obnovu i uređenje uloženo 70 miliona dinara

Izvor: eKapija Sreda, 29.03.2017. 17:09
Komentari
Podeli
Garaža Dr Aleksandra Kostića posle sanacijeGaraža Dr Aleksandra Kostića posle sanacije
Beogradski Parking servis završava velike radove na otklanjanju svih nedostataka, kao i neophodne popravke u osam garaža u prestonici. Kompletno je uređeno oko 1.000 parking mesta na oko 26.000 m2 u tri javne garaže - Vukov spomenik, Botanička bašta i Dr Aleksandra Kostića, i pet stanarskih - 27. marta, Radivoja Koraća, Kralja Milutina, Požarevačka i Mileševska.

U garažama su izvedeni građevinski, molersko-farbarski i instalaterski radovi. Okrečeno je oko 40.000 m2 plafona, zidova i stubova, popravljeno je i premazano oko 17.000 m2 podova, sređeni su ulazno-izlazni delovi, osvežena stara i delimično urađena nova horizontalna i vertikalna signalizacija, navodi se u saopštenju Parking servisa.

Gradski menadžer Goran Vesić, predsednica opštine Savski venac Irena Vujović i direktor JKP Parking servis Andrija Čupković obišli su u sredu, 29. marta 2017. godine, obnovljene garaže, koje se otvaraju za korisnike.

– Ovim pokazujemo da ne radimo samo velike garaže već i one manje, koje koriste stanari. Na taj način uredili smo hiljadu parking mesta i poboljšali kvalitet parkiranja, te se one mogu meriti sa velikim garažama, poput one na Obilićevom vencu i u Masarikovoj, koje su uređene po svetskim standardima. To pokazuje da vodimo računa o svakom parking mestu – rekao je Goran Vesić.

U okviru radova popravljene su konstrukcije oštećene usled prokišnjavanja, sanirane grede, plafoni i stubovi, urađena je nova hidroizolacija. Popravljene su vodovodna i kanalizaciona mreža, kao i kišna kanalizacija. Rekonstruisane su instalacije dojave požara, hidrantska mreža, instalacija gasne detekcije, ventilacija, kao i sprinkler sistem.


Direktor JKP Parking servis Andrija Čupković podsetio je da je za potpunu obnovu i uređenje hiljadu parking mesta utrošeno 70 miliona dinara.

– Takođe, Parking servis je završio projekat za novu garažu u Kneza Miloša, predaćemo ga za dobijanje građevinske dozvole već u ponedeljak, tako da dozvolu očekujemo tokom iduće nedelje. Posle toga će Grad Beograd moći da raspiše tender i krene u izgradnju garaže koja će ispunjavati sve svetske standarde. Dobili smo dozvolu i za garažu Studenski trg sa 750 parking mesta i očekujemo da njena izgradnja počne ove godine – rekao je Čupković.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.