NavMenu

MIHAJLOVIĆ: Koridor 10 do kraja 2017. godine, dodatne firme ako treba

Izvor: Tanjug Sreda, 29.03.2017. 15:48
Komentari
Podeli
Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će putni Koridor 10 kroz Srbiju biti završen do kraja godine i da bi trebalo uključiti i dodatne firme da bi se posao završio u tom roku.

- Eventualno taj rok može da se produži kada je reč o obilaznici oko Dimitrovgrada i na jednom delu Grdeličke klisure. Smatramo da je moguće završiti posao, a ako je potrebno, čak da se i dodatno neke firme uključe, ministarstvo nema ništa protiv toga - rekla je Mihajlović.

Ona je rekla da su Koridori Srbije investitor projekata i da će se ministarstvo saglasiti da se uključe i druge kompanija, ako Koridori smatraju da ne mogu da završe posao u zadatom roku.

Mihajlović je kazala da Koridori Srbije treba da daju svoj stav kako će rešiti problem sa grčkom kompanijom Aktor, koja je angažovana na četiri deonice Koridora 10.

Ministarka je najavila da će u narednih godinu i po dana početi rekonstrukcija više od 10 graničnih prelaza sa BiH. Ona je novinarima rekla da će radova po pola finansirati BiH i Srbija.

Prema njenim rečima, cilj je da se smanji čekanje robe na graničnim prelazima sa zemljama regiona u železničkom i putnom transportu. Rekla je da su u toku razgovori sa Mađarskom, Rumunijom, Bugarskom i Crnom Gorom o smanjenju carinskih procedura.

- Sa BiH to će biti postignuto završetkom mosta Ljubovija-Bratunac, koji je planiran u novembru, gde će biti jedan zajednički granični prelaz - rekla je Mihajlović.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.