NavMenu

Odmiču pripreme za najveću grinfild investiciju u Srbiji - IBM i "Intel" razmišljaju o otvaranju svojih centara u Inđiji

Izvor: Danas Sreda, 21.05.2008. 09:15
Komentari
Podeli

Projekat indijske kompanije "Embassy Group" da u Srbiji, odnosno u Inđiji gradi mali grad u kojem bi bio smešten IT park, prvi ovakve vrste u Evropi, postao je aktuelan krajem protekle godine, a tim povodom je i gradonačelnik Inđije boravio u Indiji, a sada bi ga u narednim mesecima i praktično trebalo razraditi.

Ambasador Indije Adžaj Svarup je u intervjuu za list "Preduzeće" rekao da je ova indijska kompanija potpisala ugovor sa ministrom ekonomije i regionalnog razvoja Mlađanom Dinkićem i gradonačelnikom Inđije Goranom Ješićem o izgradnji biznis parka.

Zamisao je da se izgradi mali grad, koji će imati IT park, poslovne i stambene objekte, shoping centre, odmarališta. Takav koncept postoji u Indiji, firma koja gradi park ima standard ISO 9001, a park zauzima površinu od 16 miliona kvadrata, na kojem je urađeno više od 60 IT biznis projekata.

Takođe, takav projekat sprovodi se u Maleziji i Dubaiu, i većina tih klijenata spremna je da dođe u Srbiju da investira. Pre nekoliko meseci predstavnici IBM i Intela došli su u Srbiju, zbog Tehnoparka u Inđiji i razmišljaju da tamo otvore svoje centre.

Ukupna vrednost projekta je oko 600 mil USD, što će verovatno predstavljati i najveću grinfild investiciju u Srbiji. Plan je da se projekat radi narednih pet godina. Zadatak opštine je da obezbedi zemlju, koja će biti potrebna za ovaj projekat i onog trenutka kada zemljište bude raspoloživo trebaće godinu dana da se završi prva faza, za koju je potrebno 25.000 m2 zemlje predviđene za IT park. Kako je planirano posao bi ovde našlo oko 2.500 ljudi, a taj broj bi trebalo da se udesetostruči do završetka projekta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.