NavMenu

Počelo regionalno studentsko takmičenje iz automatike SIM(P)ATIC PLC Challenge 2017 - Finale početkom juna u Beogradu

Izvor: eKapija Utorak, 28.03.2017. 16:52
Komentari
Podeli
Udruženje studenata elektrotehnike Evrope - EESTEC, odnosno njegov Lokalni komitet Beograd, drugi put u Srbiji organizuje besplatnu stručnu radionicu SIM(P)ATIC PLC+ Challenge 2017, koja će mladim i perspektivnim budućim inženjerima pružiti detaljniji uvid u problematiku sa kojom se sreću njihove kolege u industrijskoj automatizaciji.

Kako navode organizatori, učesnici su studenti završnih godina osnovnih i master studija Elektrotehničkog i Mašinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, koji imaju iskustvo u radu sa programabilnim logičkim kontrolerima (PLC), a radionica se sastoji iz dva dela. U prvom delu, koji se odnosi na teorijsko znanje, učesnici će tokom dve nedelje slušati predavanja profesora sa Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu i predstavnika kompanije Siemens Srbija. Zatim će im predavači zadati praktičan zadatak, za koji će imati rok od četiri nedelje. Najbolje tri ekipe idu na regionalno takmičenje koje će se održati u Beogradu.


Ovaj projekat nastao je u Zagrebu pre dve godine, takođe u organizaciji EESTEC-a, a od 2016. radionica je poprimila regionalni karakter, uključujući još dva grada - Beograd i Ljubljanu.

Početkom juna 2017. po tri najbolja tima iz ovih gradova sastaće se u Beogradu, na finalnom takmičenju, gde će biti proglašen po jedan pobednički tim, koji će dobiti vredne nagrade.

Partneri EESTEC-a na ovom projektu su Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Beogradu i kompanija Siemens.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.