Izvor: eKapija | Utorak, 28.03.2017.| 12:21

Bugarski Raw tex spreman da pokrene proizvodnju u AHA Muri Prvi maj - Prodaja fabrike u celini (ni)je dobro rešenje?

Bugarska kompanija Raw tex mesecima pokušava da pokrene proizvodnju tekstila, ali u tome ne uspeva zbog nedostatka proizvodnog prostora u Pirotu. U nekoliko navrata ova firma je pokušavala da uzme u zakup prazne hale AHA Mure, ali nije uspela zbog postupka prodaje.

Ipak, bugarski investitori nisu odustali od namere da pokrenu proizvodnju u Pirotu, pišu Pirotske vesti.

- Naša je želja da pokrenemo proizvodnju u halama AHA Mure, ako je to sada moguće nakon neuspele prodaje. Spremni smo odmah da potpišemo Ugovor o zakupu i krenemo s proizvodnjom. Zaposlili bismo u samom startu 150 ljudi, a vrlo brzo bi došli do 300 zaposlenih. Imamo veliku želju da poslujemo u Pirotu, jer je Pirot jako lep i uređen grad i po rečima čelnih ljudi iz lokalne samouprave možemo da računamo na kvalitetne i vredne radnike – kažu iz ove bugarske firme, a prenose Pirotske vesti.

I četvrti pokušaj kompanije AHA Mura Prvi maj nedavno je završen neuspešno, jer niko u zakonskom roku nije uplatio obavezni depozit niti bankarsku garanciju za kupovinu.

Lokalnoj samoupravi, kako pišu lokalni mediji, više puta su se javljali zainteresovani investitori koji su bili spremni da kupe delove imovine ove velike kompanije, ali i pokrenu proizvodnju kroz zakup slobodnih hala. Stečajni upravnik je ostao pri svom stavu da se prodaje imovina isključivo u celosti, a lokalna samouprava upozorava da je upravo to razlog što nisu pronađeni investitori.

Novi oglas za prodaju pirotske fabrike AHA Mura Prvi maj u stečaju trebalo bi da bude objavljen 21. aprila 2017. u dnevnim listovima Politika i Novosti, a ovoga puta - metodom prikupljanja pisanih ponuda.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.