NavMenu

Neprestanim ulaganjem i inovacijama do uspeha - Firma GMT lider u digitalnoj štampi na tekstilu

Izvor: eKapija Ponedeljak, 27.03.2017. 15:33
Komentari
Podeli
GMT Company, prva privatna firma koja je u Srbiji počela proizvodnju zastava, uspešno posluje već 24 godine, a svoje trajanje potkrepljuju činjenicama da su sve vreme ulagali u inovativne tehnologije i savremenu opremu. Delatnost preduzeća, sa sedištem u Beogradu, je digitalna štampa velikih formata u oblasti tekstila, a u izuzetno raznovrsnom asortimanu izdvajaju se zastave, baneri, jarboli, beach flag zastave, suncobrani, šatori, tende…

Sa vlasnikom firme GMT Company, Zoranom Rikićem, razgovarali smo o industriji u kojoj posluje, izazovima sa kojima se susreće, kao i o preduzetništvu.

S obzirom na to da je naš sagovornik "sam svoj gazda" još od punoletstva, da firma ima oko 15 stalnozaposlenih radnika i bonitetnu ocenu AAA, pitali smo ga koji je ključ za trajanje i uspešno poslovanje u ovako izazovnoj privredi.

- Vaspitavali su nas da samo od rada može da se živi. Ovo nije biznis gde čovek može da se obogati, ali uz veliki rad i odricanje može fino da se živi. U biznisu nema opuštanja, za opstanak na tržištu neophodno je imati dobre ideje, biti kreativan, uvoditi inovativne tehnologije i savremenu opremu – kaže nam Rikić i dodaje da su za rezultate firme zaslužni svi zaposleni.

Kako naglašava, do uspeha se svakako ne može doći kopiranjem tuđih ideja i smanjivanjem cena.

Kvalitet je ispred svega, dodaje naš sagovornik, posebno u sektoru štampe velike produkcije.

- Kapaciteti naše proizvodnje na dnevnom nivou su više od 1.200 kvadratnih metara štampe. Zastave svih vrsta i veličina proizvodimo u digitalnoj sublimatik tehnologiji, zbog čega su vidljive obostrano. Otporne su na sve atmosferske uticaje i poseduju UV zaštitu – objašnjava naš sagovornik.

Kvalitet štampe i veliki asortiman otvorio im je vrata mnogih firmi, a kako nam kaže Rikić, do sada su radili sa najmanje 5.000 komitenata.

- Zastave šijemo za skoro sva ministarstva i vladine službe, zatim za opštine, sportske organizacije i klubove.

Promotivni reklamni materijal isporučuju velikom broju domaćih i stranih kompanija.

Interesantno je da GMT kreira scenografije, u ponudi imaju i zavese, lazy bag fotelje, a bave se i dekoracijom nameštaja.

- Radimo scenografiju za razne događaje, izrađujemo scenska i dekorativna platna. Možemo da štampamo bilo koji motiv. Učestvovali smo u izradi dekoracija za pozorišne predstave, televizijske emisije, koncerte i druge manifestacije.

Svoju šansu vide u izvozu, a zasada ostvaruju plasman u Ameriku, Kanadu, Belgiju, Nemačku, Švedsku, Francusku, Crnu Goru, BiH, Hrvatsku, Sloveniju, Italiju… Rade na tome da povećaju i količine i broj zemalja u izvozu. Plan im je da razvijaju još proizvoda, uvode nove tehnologije i kupuju novu opremu.

Heraldika

Zoran Rikić je počasni član Srpskog heraldičkog društva Beli orao, koje je učestvovalo u izradi predloga zastave Republike Srbije, grba i himne. Poznavanje heraldičkih propisa i stručnost pomažu kompaniji GMT da zastave koje proizvode budu izrađene po propisima SHD, kada je u pitanju proporcija zastave, njeno isticanje i sva druga pravila oko načina kačenja i upotrebe, kako državne, tako i narodne zastave Republike Srbije. Poznavanje svih stegova i grbova opština garantuje ispravnost i tačnost njihove izrade.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.